Meg kellett tanulnunk ölelni szavakkal -Interjú a Wellhello-val

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A koronavírus mindannyiunk életére hatással van. Sajnos az idei nyár nem lesz olyan, mint ahogy eddig megszokhattuk. A fesztiválok elmaradnak, csak kisebb rendezvények kerülnek megrendezésre, az emberek többsége idén inkább belföldön nyaral. A Media Iuris kíváncsi volt arra, hogy a magyar előadók hogyan élik meg ezt a rendkívüli helyzetet, ezért hazánk egyik legnépszerűbb zenekarának, a Wellhello-nak egyik frontemberével beszélgettünk.

A koronavírus az élet minden területét jelentős mértékben befolyásolta, nem volt ez másképp a zenével sem. Ti hogyan éltétek meg azt, hogy számos koncerteteket le kell mondani?

diaz-wellhello-interju-egyetemistak-magazinjaDiaz: Azt, hogy a koncertek elmaradtak, egyik zenész sem élte meg jól. Voltak akiket nemcsak lelkileg, hanem anyagilag is nagyon nehéz helyzet elé állított a vírus. Tomival vannak tartalékaink, mi inkább a saját stábunk miatt aggódtunk. Őket próbáljuk segíteni ahol tudjuk. Nagyon hiányzott, hogy az újonnan megírt dalokat nem tudtuk előadni a közönségünknek, miután megjelentek. A karantént eggyel jobban viseltük, de az első 2-3 hét után ott is teljesen hullámzó hangulatba kerültem. Az alkotás szerencsére jól ment, így idén néhány dallal még szeretnénk kijönni.

 

 

Egy hagyományos szezonhoz képest hogyan alakulnak a fellépéseitek az idei nyáron?

Diaz: A szezonnak a nagy része elmaradt. Egy ideig abban a tudatban éltünk, hogy Augusztus 15-től újra felléphetünk nagyobb rendezvényeken. Természetesen mi sem szeretnénk, hogy a vírus terjedését elősegítse az egyik koncertünk, így a döntést elfogadjuk és fontosnak tartjuk, hogy a szabályokat továbbra is betartsuk.  Ami jelenleg fix, az a 4 állomásos miniturnénk, amit közösen a Follow the Flow-val csinálunk. Hihetetlenül hiányzik a közönségünk, nagyon várjuk már, hogy újra együtt énekeljük a dalokat.

Áprilisban jelent meg az Ölelni szavakkal című számotok. Miért éreztétek fontosnak ezt a dalt?

Diaz: Fontos volt, hogy ebben a nehéz időszakban kiírjuk magunkból az érzéseinket. Nekem a zene sokszor mentőöv is vagy nevezhetem terápiának is. Sok ideig nem találkozhattunk a szeretteinkkel, a közeli barátokkal, így tényleg meg kellett tanulnunk “Ölelni szavakkal, ölelni messziről”. Nagyon sok történetet kaptunk a dal megjelenése után, nagyon örültünk, hogy sokaknak a karantén alatt segített a dal.

Sokan feltételezik, hogy ősszel kitör a járvány második hulláma. Ti mit gondoltok erről, illetve hogyan hatna mindez az év végi koncertjeitekre?

Diaz:  Ez attól függ, hogy a kormány milyen új intézkedéseket vezet be. Valószínű, hogy a második hullám az összes kisebb rendezvény törlését is jelentené. Jelenleg minden koncertnek ami megtartható nagyon örülünk és óriási lelkesedéssel állunk színpadra. Nagyon bízom benne, hogy hamarosan lesz vakcina, és vissza tudunk térni teljesen.

Rengeteg fiatal példaképként tekint rátok. Mit tanácsoltok nekik, hogyan bulizzanak ebben a kicsit sem megszokott helyzetben?

Diaz: Én azt tanácsolom, hogy attól függetlenül, hogy ki lehet menni az utcára és lehet bulizni, továbbra is figyeljünk oda és vigyázzunk egymásra!

Nagyon szépen köszönöm Diaznak az interjút!

Én is sajnálom, hogy az idei fesztiválszezon elmarad, hiszen mindez nemcsak a szórakozás, de hatalmas bevétel elmaradását is jelenti. Ugyanakkor az emberek egészsége a legfontosabb, így remélhetőleg ezzel és a többi korlátozással sikerül mérsékelni a járvány terjedését. Azért a kisebb rendezvények látogatása esetén is fontos, hogy óvatosak legyünk, vigyázzunk magunkra és egymásra!

A Media Iuris kitartást kíván a Wellhello-nak és az összes énekesnek es zenekarnak ebben a nehéz helyzetben!

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
EnglishGermanHungarian