magyar-alkotok

Vásárolj te is magyar alkotóktól!

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Az utóbbi idő nem igazán arról szól a legtöbbünk számára, hogy vásárolgasson és pénzt költsön, ugyanakkor nyilván jó érzés néha-néha meglepni magunkat valamivel ebben a nehéz időszakban, mert hát az önajándékozásnál kevés felemelőbb érzés van. Ezen okból kifolyólag hoztam nektek néhány magyar alkotót, hiszen hiába drágább valamennyivel, ilyenkor még fontosabb, hogy inkább tőlük vásároljunk és őket támogassuk, mint fast-fashion cégeket, hiszen a nagy cégek simán fent tudják tartani magukat egy ilyen időszakban is. Ha pedig most nem tervezel vásárolni, mentsd csak el cikkünket könyvjelzőnek, hidd el karácsonykor vagy egy fontos személy születésnapjának közeledtével még nagyon jól jöhetnek ezek a tippek.

Y Konszept  :

Az Y Konszept-re nem is olyan régen találtam rá Instagramon, egy másik alkotó oldaláról kerültem oda és rögtön megfogtak a piros szövegei a rózsaszín pólókon, amit először láttam az egy ’Nincs pasim, csak nem tetszel’ feliratú felső volt, és rögtön eszembe jutott, hogy ez régebben mennyi kamuzós szitutól mentett volna meg egy-egy nyári estén valamelyik szórakozóhelyen. Azóta megtudtam, hogy pulóvereket és kabátokat is készít a tervező, Mayer Eszter-Virág. A póló minősége pedig egyenlőre csúcsszuper, ugyanis az egyik legjobb barátnőm kapott is egy nagyon az életébe illő pólót, és örömmel jelenti, hogy jól bírja a kiképzést.

BRIGHTYHOME  :

A Brighty Home ezért van, hogy te még jobban érezd magad otthon. Csodaszép lakásdíszeikkel biztos, hogy feldobnak egy borús napot, a betonkaspóikról nem is beszélve, amire olyan feliratot kérhetsz amilyet csak akarsz. Édesanyám tavaly kapott tőlünk születésnapjára egy  nagyon szuper kaspót, azóta is a konyhánk dísze és újra és újra elmondja, mennyire jó ajándékot választottunk neki az öcsémmel (értsd.: Én választottam, de együtt fizettünk), és ez mennyire ő.

LucArt :

Luca műveibe is a közösségimédia-felületeknek hála botlottam bele és rögtön elvarázsoltak az ékszerei, különlegesnek és nagyon egyedinek láttam őket már az elejétől, aztán kiderült, hogy nem lőttem mellé annyira a valóságtól, ugyanis minden termékéből limitált számú készül csupán. Mostanában Facebookra színenként kerülnek fel termékei, amik közé még egy nagyon izgalmas dolog került, mégpedig az egyedi és csodaszép füzetek, amiket más magyar alkotókkal együtt készít, nekem is van egy amit nagyon szeretek, ez CzikkcakkPannival készült.

Ezsubegz :

Az Ezsubegz táskák szerintem hihetetlenül különleges külsővel rendelkeznek, sokszor többféle fajta anyag felhasználásával dolgozik az alkotó, nagyon strapabírók és tuti, hogy rengetegen meg fogják dicsérni mikor hordod őket. Csak mert egyszerűen ultra menők, és mivel rengeteg szín, méret, fazon közül választhatsz biztosan te is találsz olyat, ami teljesen magával ragad és azt érzed, hogy ez igazán a te stílusod.

FANKAPANKA :

A FANKAPANKA azon kívül, hogy egy szuper névvel rendelkezik és annak ellenére, hogy már több üzenetet is kaptam ismerősöktől, amit nekik címeztek (sajnos) én nem vagyok semmilyen módon köthető hozzájuk. Viszont óriási ötletnek tartom a fekete pólón a fehér varrott feliratokat, amit teljes mértékben magadra tudsz szabni, így (szinte) bármi lehet ráírva, amit csak szeretnél. Ha pedig a fekete póló nem a te világod, fehér pólóra, sőt többféle színű pulcsira is dolgoznak. Szóval, ha van valakivel egy közös szlogenetek, ez biztos befutó ajándék lehet.

Flancos :
 A Flancos egy 2014-ben indult ruházati márka, akiknek nagyon fontos, hogy természetközeli termékeikkel minden korosztály számára biztosítsák a tökéletes ruhadarabokat.  Az egyedi megjelenésben az egyszerű vonalvezetésű és a karakteres darabok ötvözését képviselik. Különleges szabások, kreatív, apró részletek teszik ruháikat stílusossá. A ruháik fő alapanyaga többnyire természetes szál, pamut, len és gyapjú.  Szezononként új kollekciót hoznak ki, mindegyikhez egy fő színt és egy hozzá kapcsolódó gondolatot használnak fő motívumnak.

Doreeenka  :

Az egyik kedvenc alkotómat hagytam a végére, két évvel ezelőtt az öcsikémtől kaptam egy nyakláncot, amin egy tábla volt, drama queen felirattal. Nem kell mondanom, hogy a „gyerek” véletlenül találta a dolgot, de rögtön eszébe jutottam róla. Nagyon beleszerettem a nyakláncba, de pár héten belül elvesztettem, akkor kérdeztem meg tőle, hogy tulajdonképpen honnan is került hozzá a dolog, majd mikor megmutatta az oldalt, rögtön beleszerettem, mert kétféle fém ékszert készít, vannak azok a csodaszépek, amikbe rögtön beleszeretsz, és vannak olyanok, amikbe azért szeretsz bele, mert az van ráírva, hogy I <3 palacsinta. Szóval volt és azóta is van itt minden, nagyon különleges és nagyon szép dolgok, amikkel tényleg érdemes néha meglepnie magát vagy valaki mást az embernek.

 

A borítókép @szialidia-tól van, aki szintén egy szuper magyar alkotó, grafikával és gif készítéssel foglalkozik, szóval őt is lehet bátran támogatni, és király gifekért keresni Instán!

 

A Media Iuris csapata sok szeretettel ajánlja nektek a fent említett brandek-et.

 

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
EnglishGermanHungarian