vankos-egyetemistak-magazinja

Hazai pálya: Vánkos

Idén nyáron elég sok időt töltöttem a Balaton környékén így, hogy a vírus miatt leginkább belföldi nyaralóhelyek után kellett nézni. Egyik reggel Badacsonytomaj felé áthajtottunk Badacsonyörsön, ahol szinte már a városból kilépve láttam meg a Vánkost. Az első, ami megmosolyogtatott, a tábla volt a hely előtt. ’Az ágy közös, a párna nem.’ Hamar el is könyveltem magamban, hogy milyen aranyos panzió és már tovább is léptem.

Hetekkel később egy reggel megint elmentem a Vánkos előtt, és a parkolója, sőt az egész környék tele volt autókkal. Akkor éreztem, hogy lesz valami turpisság a dologban, később el is meséltem a dolgot otthon, akkor mondta édesapám, hogy ott bizony egy reggeliző van. Én, aki a reggelik szerelmese vagyok, rögtön tudtam, mennem kell. Így egy programdús nap előtt ellátogattunk a kedvesemmel. Amikor beléptünk a belső helyszínre tetszett, de nem éreztem varázslatot, így talán még jobban mellbe vágott az érzés, mikor megláttam a kertet. Mint egy tündérlak, színes asztalok, fákkal benőtt kis kert, egyszerűen úgy éreztem, hazatértem.
vankos1-egyetemistak-magazinjaA pincérlány gyorsan kerített nekünk egy asztalt (ami meglepő volt mert rengetegen voltak), és már nézelődtünk is. Az étlap papír táblára tűzve, ami szerintem illet a hely stílusához. A reggeliken kívül többféle ital ajánlat is volt, mind egy hangulathoz kapcsolva, ami nekem nagyon tetszett, szerintem szuper aranyos ötlet.vankos4-egyetemistak-magazinja

Végül én kipróbáltam a svédasztalos reggelit, ami árban egy kicsit húzósabb volt (5500 forint), a kedvesem pedig Croque Madame-t evett (1450ft). Nos én már sétálgattam és kóstolgattam a svédasztalt, amin tényleg minden volt, ami szem-szájnak ingere. Házi krémektől elkezdve, háztáji sajt, sonka, édes és sós piték, sütemények, gyümölcs, granola joghurttal, gyümölcslevek, kávé. Én már nagyjából jól laktam mire az étlapról rendelt étel megérkezett, ami nyilván egyrészről jelzi, hogy frissen készült, másrészről viszont azért bőven vártunk rá. Azért elégedettek voltunk mikor megérkezett, mert hihetetlenül finom és ízes volt. A kiszolgálás pedig nagyon kedves.

vankos2-egyetemistak-magazinjaEz után az alkalom után még kétszer jártunk a Vánkosban, a második alkalommal tényleg rengeteg volt az ember, így csak a főút mellett sikerült helyet kapnunk, nem a kertben. Pozitív, hogy a személyzet végig próbált minket kárpótolni emiatt, illetve ezen az alkalmon rendelt Shauska (1600ft) akkora adag volt, hogy a felét el kellett csomagoltatnom, a kedvesem most is Croque Madame-t evett, így az ő részéről új tapasztalatot nem szereztünk, viszont a közösen elfogyasztott Mini Palacsinták (kb.1000ft) isteniek voltak, az egyik legjobbak, amiket valaha ettem. Így a második alkalommal is elégedetten távoztunk.

A harmadik alkalommal már rutinosan, direkt előre foglaltam asztalt a kerthelyiségbe, hogy vasárnap délelőtt lévén mindenképp legyen majd helyünk. Ez alkalommal viszont sajnos fejetlenség volt. Vagy öt percet vártunk mire valaki segített, hogy megtaláljuk az asztalt, és utána is legalább húsz percet mire felvették a rendelésünket. Pedig most jóval kevesebben voltak, mint amikor az utcafronton sikerült csak helyet kapnunk. Az előző alkalmakhoz képest az étlapon már fel volt tűntetve, hogy néhány étel lassabban készül el, így ezzel nem volt probléma. A kezdeti nehézségek ellenére nagyon jót ettünk, én pesztós bundáskenyeret (1000ft), a velem lévő barátnőm pedig (mily meglepő) Croque Madame-t.

vankos3-egyetemistak-magazinjaÖsszességében a Vánkos számomra egy csodahely, fantasztikus ételekkel, reggelizőkhöz képest baráti árakkal, kedves (bár néha szétesett) kiszolgálással. Abszolút merem ajánlani mindenkinek, aki betér.

Jöjjenek a pontok:

Kinézet: 5 – Ahogy írtam, teljesen odavoltam a Vánkosért már az első kertben töltött pillanatban.

Felszereltség: 5 – Nekünk ugyan nem volt szükségünk rá, de még babaszéket és játékokat is láttam. Le a kalappal.

Ár/érték arány: 5 – Minőségi ételek, szerintem reggelizőhelyhez képest, ráadásul a Balatonon, nagyon barátiak voltak. Talán a svédasztalos nem, de az is érthető, hiszen nem mindenki olyan madárétkű, mint én.

Higiénia: 5

Árak: 5

Minőség: 5 – Minden isteni finom volt, érezhetően friss alapanyagokból.

Mínusz pontok: -1

Indoklás: Az utolsó alkalommal már nekem kellett felállni és szólni a pincérnek, hogy szeretnék rendelni. Mivel egyszeri alkalom volt csak egy pontot szeretnék levonni, és remélem, hogy máskor erre jobban figyelnek.

likeheartlaughterwowsadangry
0
EnglishGermanHungarian