Új berendezéseket kapott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ a koronavírus elleni védekezéshez

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Új eszközöket bocsátottak a PTE Klinikai Központ rendelkezésére, amelyek a koronavírus-járvány elleni hatékonyabb védekezést fogják szolgálni – olvasható a PTE facebook oldalán. Ezeket a csúcskategóriás eszközöket az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal együttműködve az Emmi nyújtotta át a Klinikának.

Ezt megelőzte egy olyan folyamat, amely során az Ellátó Központ tavasszal a járványügyi veszélyhelyzet okán felmérte a Klinika kapacitásait, hogy megfelelő felszereltséggel rendelkeznek-e a betegek megfelelő intenzív ellátásához, a KK pedig megjelölte azokat a pontokat, területeket, ahol megfelelő fejlesztések által növekedni, bővülni tudnának.

Dr. Sebestyén Andor, a Klinikai Központ elnöke azt nyilatkozta a univTV-nek, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól kapott 30 magasan felszerelt intenzív ágyak az intenzív ellátást igénylő betegek számára kulcsfontosságú és hatalmas jelentőséggel bírnak itt a régióban, illetve a régión túlnyúlóan is. Az imént említett ágyakon kívül a Központ kapott még 80 darab fecskendős infúziós pumpát, 20 darab volumetrikus infúziós pumpát és 13 intelligens dokkolóállomást, amelyeknek intelligenciája rendkívül magas szintű, épp ezért ezek a legalkalmasabbak a magyarországi intenzív betegek ellátására és kezelésére. Az elnök úr ezenkívül még kifejtette, hogy ezek az eszközök azokat a klinikai egységeket fogják szolgálni és támogatni, amelyek intenzív ellátást folytatnak, név szerint ilyen egység a Központi Intenzív Ellátás Klinika, az Idegsebészeti Klinika, a Szívgyógyászati Klinika, továbbá a Gyermekgyógyászat Intenzív Ellátási Osztálya.

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
EnglishGermanHungarian