Tippek-a-kollegiumi-bekoltozeshez-egyetemistak-magazinja

Költözés: na de mégis hogy? – Tippek a kollégiumi beköltözéshez

Az elszakadás, az önálló élet kezdete, vagyis a kiköltözés a családi fészekből hatalmas lépés, különösen a leendő elsőévesek számára, akik eddig az otthon melegében töltötték napjaikat. Tavaly ilyenkor én is csak kapkodtam a fejemet, hogy mégis mire lehet szükségem, mit vigyek magammal a kollégiumba. Idén pedig ismételten külön kihívást jelent a már sokat emlegetett koronavírus. Éppen ezért összeszedtünk nektek néhány hasznos információt, ami segíthet a pakolásban.

Először is írj listát!

Ha olvastál előző cikkeket tőlem, akkor már nem nagy meglepetés, hogy a rendezés, tervezés mániása vagyok. Ez most sincs másképp, a beköltözés előtt most is írok egy jó kis listát ahhoz, hogy semmi ne maradjon ki a bőröndömből. Persze most már egy év tapasztalatával mellőzöm az először elengedhetetlenül fontosnak tűnő, aztán persze egyszer sem használt tárgyakat. Javaslom, te is írd össze napi használati cikkeidet: mi az, ami a napi rutinhoz szükséges, és semmiképp nem hiányozhat a kollégiumból?

Készülj fel mindenre!

Tippek-a-kollegiumi-bekoltozeshez1-egyetemistak-magazinjaSajnos a jelenlegi járványhelyzetben arra is fel kell készülni, hogy ha egyik napról a másikra ki kell költözni, ahogy ez tavasszal történt. Mindenki nagyon reméli, és bízunk benne, hogy erre nem kerül sor, de sajnos még a virológusok sem tudják, mit hoz a holnap. Éppen ezért mindenképp megkönnyíti a helyzetedet, ha nem három évre elegendő hideg élelmiszerrel felszerelkezve érkezel, a komplett gardróboddal együtt.

Mit hozz magaddal?

Nagy adag jókedvet, nyitottságot, türelmet, toleranciát, orrot és szájat fedő maszkot, fertőtlenítőt, és persze a kedvenc gabonapelyhed se maradjon ki. Komolyra véve a szót, 18-19 éveseknek nyilván nincs szükség 60 pontból álló lista felsorolására (bármennyire is mániám a listázás). Néhány hasznos tipp, amire nem gondoltam tavaly ilyenkor, hiszen még sosem voltam kolis azelőtt, de most már mindenképp magammal hozom az a: hosszabbító, plusz sminkes tükör, összecsukható vászon tárolók, éjjeli lámpa, elsősegély csomag vészhelyzet esetére (soha nem tudni mikor lesz szükség egy ragtapaszra vagy egy doboz algopirinre).  De tényleg nem ragozom tovább, hiszen akkor sem dől össze a világ, ha valami kimarad, hiszen bármikor haza tudsz menni, vagy jóformán minden újra is vásárolható.

Amit feltétlen hozz magaddal

Tippek-a-kollegiumi-bekoltozeshez2-egyetemistak-magazinjaAmi viszont tényleg ne maradjon ki, mert már beköltözés előtt fordulhatsz is haza, azaz adott egyetem által kért kollégiumi bentlakási szerződés, igazolványkép, és minden olyan dokumentum, amit kérnek a beköltözéshez.  Semmiképp ne hagyd otthon hivatalos okmányaidat, hiszen anélkül, ki sem lépünk otthonról, biztos, ami biztos alapon.

Valóban jóval másabb évnek nézünk elébe, mint amit eddig megszokhattunk, de csak tőlünk függ, hogyan adaptáljuk az új helyzetet. Jelenleg meg kell tanulunk együtt élni ezzel az új helyzettel és ebből kihoznunk a legjobbat. Felejthetetlen kollégiumi éveket kívánok mindenkinek sok-sok szép emlékkel, hamarosan találkozunk.

likeheartlaughterwowsadangry
0
EnglishGermanHungarian