sorozatajanlo-modern-csalad-egyetemistak-magazinja

Sorozatajánló – Modern család

Ismeritek azt az érzést, amikor elkezdtek egy sorozatot és nem tudtok vele leállni annyira megfog titeket? Na pontosan ezt éreztem én is, amikor megnéztem a Modern család első részét. Nem vagyok olyan nagy sorozatfüggő, néha-néha elkezdek egyet, de szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hogy mennyi is kötötte le a figyelmemet úgy igazán. Már az első rész után elfogott egy szokatlanul jó érzés a sorozattal kapcsolatban, ekkor már tudtam, hogy abszolút kedvencem lesz egy életre. A szereplők személyiségének, a poénok áradatának köszönhetően magasra került nálam a léc szériák terén.

Több csatornán játszák a Modern családot, így biztosan többen találkoztatok már a reklámjaival. Sok negatívumot olvastam ezekkel kapcsolatban, miszerint „csak egy újabb, ostoba amerikai komédia”, de nem, a Modern család ennél sokkal több! Igazából a történetét nem lehet nagyon leírni, részenként változnak az események. Egy teljesen átlagos családról van szó, de idővel kiderül, hogy mégsem olyan átlagosak. Először nem is értettem, hogy ki kinek a kije, de aztán pár rész múlva már összeállt a kép. A család a mindennapi élet problémáit mutatja be, csak éppen viccesebb formában. Szó szerint görbe tükröt tartanak a nézők felé, ugyanis rengetegszer volt olyan, hogy néhány jelenetben magamra ismertem, ilyenkor pedig már kínomban nevettem. Talán pont ezért lett a barátomnak is a kedvenc sorozata, hiszen sokszor tudott szembesíteni a hibáimmal, illetve én is sok jelenetben felleltem az ő hibáit, mindezt persze poénosan végigvezetve. Ezenkívül pedig a családi életünk is hasonló, így pont ezek, s a fentebb említett hasonlóságok miatt nem tudtam leállni a nézésével, szó szerint faltam a részeket. Visszakanyarodva a történetére, minden rész egy konfliktussal kezdődik a szereplők között, mindenki veszekszik mindenkivel, de a részek végén megoldódik közöttük a probléma.

sorozatajanlo-modern-csalad1-egyetemistak-magazinjaSzereplők

Most nagyon koncentráljon mindenki, mert ez elég bonyolult leírás lesz! Kezdjük is a családfővel, Jay Pritchettel, akiről már a sorozat első részében kiderül, hogy elmúlt 60 éves, így ő a család legöregebb tagja. Jay a sorozatban egy mogorva, zsémbes öregembert játszik, de a szíve mélyén igazából egy szerethető, érzelmes férfi. Jay elvált és újranősült, második felesége egy gyönyörű és fiatal kolumbiai nő, Gloria. A sorozatban többször hangsúlyt fektetnek a köztük levő korkülönbségre, de a nézőknek képesek ezt is tréfásan visszaadni. Glorianak van egy fia, Manny, aki egy koraérett, érzelmes, ügyetlen kisfiú. Manny szeret verseket írni és felnőttesen udvarolni a lányoknak, legtöbbször sikertelenül. Jay első felesége egyébként DeDe volt, akitől született egy lánya és egy fia. Ők már 40 körüliek, az elsőszülött Claire volt, akinek a férje egy ingatlanügynök, Phil Dunphy. Claire karaktere egy kicsit hasonlít rám, sokszor idegeskedik, ő a kapcsolatban a rossz zsaru, de mégis kitartó a munkáját illetően, szeret másokról gondoskodni, míg Phil személyisége egy kicsit egyezik a barátoméval. Ő is szeret videojátékozni, bohókás természetű, olyan ember, aki sosem mond nemet az új dolgokra. Philnek és Clairenek van három gyermeke. A legidősebb Hailey, egy csinos, népszerű, de butácska lány, a középső Alex, a család legokosabb tagja, egész nap tanul, de a külsejével annyira nem törődik. Nővére és az ő személyisége teljesen eltérő, a legtöbb konfliktus közöttük pont ebből ered. A harmadik gyermek pedig Luke, aki voltaképp olyan bolondos, mint az apja, ezért is olyan jó a kapcsolatuk. Luke a sorozatban egy figyelemzavaros fiút játszik, aki sokszor meggondolatlanul cselekszik.

Újból vissza kell, hogy kanyarodjunk Jayre, hiszen, mint azt fentebb is említettem már, előző házasságából született egy fia is, Mitchell, aki meleg és kapcsolatban él Cameronnal. Az első részben megtudjuk, hogy örökbe fogadtak egy vietnámi kislányt, Lily-t. Idővel kiderül, hogy a kapcsolatukban Cam tölti be a nő szerepét, s erre nem csak abból jövünk rá, hogy ő marad otthon a kislánnyal, elvégzi a házimunkát, hanem erről a személyisége is árulkodik. Eléggé érzékenylelkű, mondhatni már-már hisztis, de mellette szóljon, hogy igényes – főleg az öltözködést illetően – és gondoskodó. Mitchell egy igazi Pritchett, kissé érzéketlen, eltökélt a munka terén, nehezen beszél az érzéseiről, de sokszor őt is kenyérre lehet kenni. Lányuk, Lily, elég kellemetlen egy karakter, előfordul, hogy szavaival megbánt másokat, önző, de neki is gyakran vannak jó pillanatai a sorozatban. A főszereplőkön kívül néha előbukkannak mellékszereplők is, mint például Phil szülei, Gloria testvére, barátok és még sokan mások. Időközben a család bővül 6 taggal, ugyanis Jaynek és Glorianak születik egy fia, Joe, és egy édes kiskutya is megszínesíti a mindennapjaikat, illetve az utolsó évadban Mitch és Cam örökbe fogad egy kisfiút, Haley pedig férjhez megy gyerekkori szerelméhez, Dylanhez, és egy ikerpárral ajándékozzák meg a családot.

sorozatajanlo-modern-csalad2-egyetemistak-magazinja5 érdekes tény a Modern családról:

  1. Julie Bowen, a sorozatban Claire, ikrekkel volt terhes a forgatások alatt. A hasát amatőr trükkökkel takarták el, mint például a szennyeskosárral, müzlisdobozzal.
  2. Luke Dunphy a való életben egy zseni. A sorozatban feltűnően buta karaktert testesít meg, de igazából 150-es IQ-ja van és már 13 évesen leérettségizett.
  3. Ed O’Neill karaktere harminc éve ugyanazt az újságot olvassa. Nem csak a Modern család, hanem az Egy rém rendes család forgatásán is ugyanazt a kellékújságot fogta a kezében.
  4. Jesse Tyler Ferguson (Mitchell) a valóéletben többször coming outolt, háromszor is el kellett mondania apjának, hogy homoszexuális. Az írók ezt a sorozatba is belecsempészték.
  5. Sofía Vergara (Gloria) Kolumbiában tanult fogorvosnak, de a diploma előtt abbahagyta az egyetemet.

A Modern család az évek során több díjat is nyert, ez pedig nem véletlen, hiszen a kritikusok többsége pozitívan vélekedett róla. A 11 évados sorozat 2009-ben debütált és az idei évben, azaz 2020-ban köszönt el a család véglegesen hűséges nézőitől. Őszintén megkönnyeztem az utolsó részt, főleg azért, mert nagyon a szívemhez nőttek a szereplők, a legrosszabb napjaimon is mosolyt csaltak az arcomra. Ha még nem kezdtétek el, akkor vágjatok bele, ti is imádni fogjátok!

likeheartlaughterwowsadangry
0
EnglishGermanHungarian