Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/egyetemi/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/replace-variables/class-post-variables.php on line 521
Sok változással zárja az idei tanévet az Eszterházy Károly Egyetem! | EGYETEMISTÁK MAGAZINJA

Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /home/egyetemi/public_html/wp-content/themes/elegant-magazine-pro/inc/hooks/blocks/block-post-header.php on line 16

Sok változással zárja az idei tanévet az Eszterházy Károly Egyetem!

A járványhelyzet és távoktatás már így is komplikált helyzetet eredményezett az egyetem életében. Mindazonáltal az oktatók, az összes egyetemi dolgozó és a Hallgatói Önkormányzat közreműködésével, közös munkával sikeresen vettek minden akadályt. A félév vége ennek ellenére a bejelentések időszaka is lett, hiszen szeptembertől gyökeresen megváltozik az egyetem élete.


KEVESEBB CAMPUS

2020. augusztus 1-től az Eszterházy Károly Egyetem négy campus helyett, már csak három helyen fogadja jelenlegi és jövőbeli hallgatóit egyaránt. „A Gyöngyösi Károly Róbert Campus egy új, több campusú integrált agrártudományi egyetemen működik tovább, amely egyesíti a jelenlegi Szent István Egyetem és Kaposvári Egyetem egészét, továbbá a Pannon Egyetem Georgikon Karát is.” – olvashatjuk az egyetem weboldalán. A változás okát a 2011. évi CCIV. törvény módosítása adja, melynek célja a magasan képzett agrárágazati munkaerő biztosítása.

ÚJ REKTOR

Nemcsak az egyetem struktúrája lesz más a következő tanévtől, hanem a rektori székben is új személyt köszönthetünk. Dr. Liptai Kálmán rektori mandátumának lejártát követően Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona az eddigi rektorhelyettes kapott megbízást az egyetem rektori feladatainak elvégzésére. A szenátus egyhangú támogatása után, Áder János köztársasági elnök írta alá a 2020. június 15-től 2025. június 14-ig tartó új rektori kinevezést.

 

A változások mellett, ugyanolyan lendülettel, lelkesedéssel és szeretettel várunk vissza mindenkit 2020 szeptemberétől. Az EHÖK pedig már nagy erővel dolgozik a leendő gólyák méltó fogadására, már a gólyatábortól kezdve.

Fotó: Balogh Tibor

likeheartlaughterwowsadangry
0
EnglishGermanHungarian