rejtelyes-eltunesek-nyomaban-egyetemistak-magazinja

Rejtélyes eltűnések nyomában I. rész

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Eltűnt. Erről a szóról sokunknak az jut eszébe, hogy valami nincs meg, ami hamarosan előkerül, nem fog már hiányozni. Azonban több ennél, amikor egy eltűnt személyről beszélünk. Az egyik legrosszabb érzés lehet az, amikor közeli hozzátartozónkat sehol sem találjuk. Telnek a percek, az órák, majd a napok, végül a hetek, több esetben évek, amikor csak várunk, hogy mikor lép be a keresett személy az ajtón. Az Investigation Discovery műsorán futó „Eltűnt”, angol nevén Disappeared, olyan személyek életét mutatja be, akik rejtélyes módon tűntek el. Ezek az igaz történetek tragikusak, hiszen évtizedek óta tartó ügyeket taglal. Az egyik számomra legérdekesebb esetet mutatom be nektek.

Amy Lynn Bradley

A 23 éves Amy Lynn Bradley egy karibi körutazásra indult családjával 1998 márciusában, azóta nem találják… Az 1 hetesnek tervezett utazás kellemesnek indult ’98. március 21-én. A hajó fedélzetén a jó hangulatot a Blue Orchid nevű zenekar szolgáltatta a táncos rendezvényen. A március 24-ei nap is hajnalig tartó partival zárult. Amy Lynn táncolt, ivott, mulatott, beszélgetett a fedélzeten tartózkodókkal, majd a zenekar egyik tagjával. A zenész Alister Douglasszel hajnali 1-kor fejezték be a beszélgetést. A lány ekkor visszavonult a kabinjába, ahol a családja már az igazak álmát aludta. Apja, Ron, aki tengeri utakon nem volt túl jó alvó, bár nyilatkozata alapján a tudatalattiában érezhette, hogy gond van, ezért 5:15-kor felébredt és látta a lányát aludni a szobája erkélyén. Megnyugodott, majd visszaaludt, de 6-kor megint felébredt, ekkor már sehol sem találta lányát. Eleinte nem izgult, mert Amy magának való nő volt, néha körbejárta a hajót anélkül, hogy szólt volna bárkinek is. Miután az édesanyja és a bátyja is felébred 7-8 óra között, aggódni kezdtek, majd néhány óra múlva már jelezték a legénységnek az eltűnést. Alapos kutatást követően riasztották a közeli parti őrséget, mert a hajózószemélyzet gyanúja szerint Amy a tengerbe eshetett. Két napig eredménytelenül keresték a fiatal nőt. Közben a hajó Curaçao partjaihoz ért, az utasok leszállási szándékukat jelezték, a legénység is ki akart kötni. A család már ekkor emberrablásra gyanakodott és kérték a kapitányt, hogy ne kössenek ki, mert biztosak voltak abban, hogy ha eddig nem találták, akkor most majd biztosan a partra csempészhetik a fiatal lányt. A kapitány azonban a kérést az eredménytelen keresés ellenére megtagadta, és a dokkhoz állt, ahol rengeteg utas és személyzeti tag kiszállt. A lány sosem került elő a hajóról.

rejtelyes-eltunesek-nyomaban1-egyetemistak-magazinjaNyomok:

Az első nyomok, egy kanadai pártól származnak, akik az állították, hogy 1998-ban Curacao partján láttak egy nőt, akinek tetoválásai megegyeztek Amy Lynnével. A tetoválásai egyediek voltak, egy Tasmaniai ördög kosárlabdával a vállán, egy nap a hátán, egy kínai szimbólum a jobb bokáján és egy gyík a köldökén. Később 1999-ben egy amerikai tengerész egy bordélyházban találkozott egy hozzá hasonló lánnyal. Amikor a hölgy megtudta, hogy amerikai állampolgár, segítséget kért tőle. Elárulta neki, hogy az igazi neve Amy Bradley és a bordélyház fogja, nem engedik el. A tengerész nem tudott segíteni neki, a lánynak nyoma veszett. 2005-ben állítólag Barbadoson tűnt fel a lány egy áruházban, de ezzel, ahogy az előbbi információkkal, sem tudtak mit kezdeni. Az FBI és a család ennek hatására újra kezdte a kutatást, és 25000 dolláros jutalmat tűzött ki annak érdekében, hogy megtalálják az eltűnt lányt, de azóta semmi nyom nem került elő.

rejtelyes-eltunesek-nyomaban2-egyetemistak-magazinjaAz eset továbbra is rejtélyes, hisz azóta sem tudják, hogy tűnhetett el fél óra alatt egy tengeren úszó hajón, és hogy csempészhették ki. Illetve a mai napig homály fedi az ügyet, hogy tényleg él-e? Valamint mi lett a sorsa? A tengerbe veszett, vagy tényleg emberrablók kezei közé jutott? Bár a család meg van győződve az utóbbiról, hisz Lynn bátyja szerint a legénység azon az estén túl nagy figyelmet fordított a lányra, de ezt nem vizsgálták ki.

Ezzel a szomorú történettel egy-két évvel ezelőtt találkoztam, azóta rendszeresen utána olvasok, de az évek alatt sem történt előre lépés az ügyben. Valóban nagyon érdekes, hogy hogyan tűnhet el egy fiatal nő, és hogy miért nem látott senki semmit. Teljesen együtt tudok érezni a családdal, akik több mint két évtizede keresik – eddig eredménytelenül – lányukat, testvérüket. A bizonytalanságnál a biztos rossz is sokkal jobb, legalábbis ezt mondják, akik átéltek már hasonlót. Bízom abban, hogy egyszer ez a család is le tudja zárni ezt a tragikusan végződő nyaralást.

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

2 thoughts on “Rejtélyes eltűnések nyomában I. rész

Comments are closed.

EnglishGermanHungarian