koronavirus_pte_golyatabor

A PTE nem tartja meg a soron következő gólyatáborait a koronavírus miatt!

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett gólyatáborban 2 főnél, illetve az Általános Orvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Kar gólyatáborában 1 főnél a járványügyi szabályok és óvintézkedések betartása ellenére COVID-19 vírusfertőzés igazolódott. A megfertőződött hallgatók enyhe tünetekkel rendelkeznek és folyamatos orvosi megfigyelés alatt állnak.

A tábor szervezői maradéktalanul betartották a fenntartói eljárásrendet, az ágazati ajánlásokat, és külön a táborra szabott házirendet is készítettek. A rendezvény legtöbb programját szabadtéren tartották, a résztvevők létszáma nem haladta meg az előírtat. A szervezők figyeltek a maszkhasználatra, a távolságtartásra, több helyen kézfertőtlenítőket helyeztek ki, valamint ellenőrizték a résztvevők testhőmérsékletét is, a kötelező pretriázs kérdések feltétele mellett. Az egyetemi polgárok védelme érdekében a Pécsi Tudományegyetem az összes gólyatábor leállításáról intézkedett.

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat vezetősége, együttműködve a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával, folyamatosan tartja a kapcsolatot a fertőzött személyekkel, valamint a tábor többi résztvevőjével is, és tájékoztatja az egyetem vezetését az érintett hallgatók állapotáról. Az egyetem campusait továbbra sem érinti a fertőzés. – közölte a PTE Média Irodája lapunkkal.

Ahogy előző cikkünkben megírtuk lett volna még hátra néhány gólyatábor. A Pécsi Közgazdaságtudományi Kar hivatalos facebook oldalán közölte, hogy a holnap kezdődő táborát a PTE Operatív Stábjának ajánlása és a Rektori utasítás alapján lefújják. Ahogy írták nem az övék az egyetlen. A PTE Rektora az összes többi gólyatábor elhalasztása mellett döntött elővigyázatosságból!

 

Kiemelt kép: Illusztráció / PTE ETK HÖK Youtube

(A kiemelt kép forrása, nem az idei évben készült gólyatábori felvételek alapján készült)

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

1 thought on “A PTE nem tartja meg a soron következő gólyatáborait a koronavírus miatt!

Comments are closed.

EnglishGermanHungarian