penzugyi-applikaciok_EGYETEMISTAK_MAGAZINJA

Pénzügyi applikációk

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Pénzügyeink kezelése az egyik legkényesebb és legfontosabb témánk, amibe néha akkor is beletörik a bicskánk, ha nem lépjük túl a keretünket. Viszont jó hírünk van: több olyan alkalmazás áll rendelkezésünkre, amelyekkel nemcsak tételesen követhetjük kiadásainkat, hanem akár törlesztési- és megtakarítási terveket is készíthetünk.

A „Hova lett a pénzem?” kérdést első hallásra rémesen egyszerűnek tűnik megválaszolni. Alapjáraton adott a lakbér vagy hiteltörlesztés, rezsiköltségek, egy péntek esti buli, nagybevásárlás, akciós sör, 50%-os leárazás és így tovább. Az ilyen típusú kiadásokkal általában előre számolunk és vissza is tudjuk követni, hogy a cipőink számának növekedésével párhuzamosan csökkennek a bankók a zsebünkben. Az igazi problémát inkább a tervezetlen, impulzív vásárlások okozzák. 

Az ilyen kiadások lekövetésére szerencsére már több ingyenes applikáció is a rendelkezésünkre áll, amelyek alapvetően ugyanazon az elven működnek: megadunk egy kiinduló összeget, amiből aztán szépen levonjuk a költéseket. Az alábbiakban néhány ilyen appot szeretnék bemutatni nektek.

  • penzugyi-applikaciok1_EGYETEMISTAK_MAGAZINJAKoin (Android, iOS): elég egyszer megadnunk a rendszeres befizetéseket (például internet előfizetés), így azokat automatikusan levonja minden hónapban, nem kell újra és újra beírni. A kiadásokat pedig felcímkézhetjük, hogy egyértelmű legyen, mit értünk bevásárlás alatt. Az “Egyenleg” menüpontnál látható, hogy állunk a költésekkel és mennyi pénzünk van még, az “Áttekintő” feliratra kattintva pedig kategóriánként, százalékos arányban és konkrét összegben is átnézhető, hogy eddig mire mennyit költöttünk. A felső sávban heti, havi és éves összegzés is kérhető.
  • Money Lover (Android, iOS): részletes riportokat készít nekünk táblázatokkal, grafikonokkal és statisztikákkal a költekezési szokásainkról. Feltüntethetjük tartozásainkat, költségkereteket határozhatunk meg, de bekapcsolhatjuk az utazó módot is, ha egy adott eseményhez akarjuk kötni kiadásainkat.
  • Money Manager (Android, iOS): megadhatjuk, mennyi készpénzünk van, illetve bankszámláink és hitelkártyáink egyenlegét is, és hogy éppen melyikről mennyit költöttünk. A Walleten azt is nyilvántarthatjuk, kinek adtunk kölcsön vagy épp mi mennyivel tartozunk, írhatunk bevásárlólistákat, és azt is feltüntethetjük, mire kaptunk garanciát vagy éppen hol van törzsvásárlói kártyánk. Az Expense IQ akár napi szinten is készít nekünk jelentéseket, valamint figyelmeztetéseket küld, hogy fizessük be a számlákat vagy ha lassan túllépjük az előre meghatározott kereteket.

Azoknak, akik mindig maguknál tartják a telefonjukat, nagyon hasznosak tudnak lenni ezek az alkalmazások. Azonban, ha jobban bízol egy saját magad által tervezett formátumban, amit a személyre szabás teljes lehetősége mellett esetleg jobban át is látsz, Excelben is könnyedén készíthetsz egy pénzügyi táblázatot az adott hétre/hónapra/évre vonatkozóan.

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
EnglishGermanHungarian