netflix-avagy-jojjenek-a-karacsonyi-filmek-EGYETEMISTAK_MAGAZINJA

Netflix – avagy jöjjenek a karácsonyi filmek

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

November végén már kezdődik a „Karácsonyra hangolódás” időszaka. Égőrsorokkal vannak díszítve az utcák, a boltokban már a legtöbb karácsonyi dekoráció megtalálható, és lassan meggyújtjuk az első adventi gyertyát a koszorún. Ebben az időszakban egy bögre forró csoki mellett egy nehéz nap után biztosan te is szeretnél kikapcsolódni egy ünnepi film mellett. Szerencsére a Netflix karácsonyi filmekből nem szenved hiányt, így hatalmas választási lehetőséget kínál a képernyő előtt ülőknek. Ha te is át szeretnél szellemülni a karácsony csodás hangulatára és nem csak a klasszikusokra vágysz, akkor olvasd el a cikkünket és induljon a házimozi!

Karácsonyi cserebere

netflix-avagy-jojjenek-a-karacsonyi-filmek1-EGYETEMISTAK_MAGAZINJAA romantikus vígjáték már 2018 óta a Netflix toplistáján van december környékén. A film középpontjában Stacy áll – Vanessa Hudgens főszereplésével – aki egy amerikai cukrászdát vezet. Az élet úgy hozza, hogy elutazhat egy cukrász versenyre Belgravia Királyságába legjobb barátjával Kevinnel és Oliviával (Kevin lányával). Azonban összekuszálódnak a szálak, a verseny során Stacy és a herceg feleségjelöltje, Margaret, egymásba botlik, és megdöbbenve látják, hogy teljesen ugyanúgy néznek ki, mint az ikrek. A hercegnőnek az az ötlete támad, hogy cseréljenek szerepet két napra, hogy megtapasztalhassa, milyen lehet hétköznapi embernek lenni. Vajon Stacy megállja a helyét hercegnőként és a cserebere jól sikerül?

Karácsonyi cserebere – az új hasonmás

netflix-avagy-jojjenek-a-karacsonyi-filmek2-EGYETEMISTAK_MAGAZINJAUgye téged is magával ragadott a Karácsonyi cserebere romantikája és a királyi palotában ünneplők karácsonyi hangulata? Megjelent a második része a filmnek! Úgyhogy cseppet se aggódj Stacy és Margaret történetének folytatása miatt, kukkants bele az új hasonmás sztorijába is! A hercegnő, Margaret koronázás előtt áll, így kettévált az útjuk Kevinnel. Azonban Stacy és a herceg elviszik magukkal Margaret koronázására, hogy újra találkozhassanak. Margaretnek annyi a teendője, hogy nem jut idő a Kevinnel megbeszélt találkozókra, így ismét cserél a két szereplő. Ám felbukkan a filmben Margaret unokatestvére, aki nagyon hasonlít a két lányra. Fiona tudatosan jelent meg, Margaret koronájára fáj a foga, ezért kieszeli, hogy elrabolja a hercegnőt és cserél vele. Ám ekkor már megtörtént a cserebere…

Az adventi naptár

netflix-avagy-jojjenek-a-karacsonyi-filmek3-EGYETEMISTAK_MAGAZINJAA film ismét egy rom-com: Kat Graham – aki Abby-t alakítja – egy tehetséges fotós, bár fél otthagyni munkahelyét, hogy saját fotóstúdiót nyisson. Abby mindig számíthat a családjára, így nagypapája, akivel nagyon szoros viszonyt ápol, ajándékoz neki egy különleges adventi kalendáriumot. Mindeközben Abby legjobb barátja, Josh is hazaérkezik a világkörüli utazgatásaiból. Ő is beáll Abby mellé dolgozni a Télapó házba, hogy fotókat készítsenek a gyerekekről a Télapóval. A naptár viszont minden nap egy-egy apró játékot rejt, ami Abby életére hatással lesz, tulajdonképpen megjósolja előre a történéseket. Ilyen Abby új barátja is, akivel a karácsonyfa játékfigura miatt futottak össze. A jóképű orvos egyre több randevúra hívja a lányt, miközben Josh elkezd többet érezni Abby iránt, mint barátság… Vajon a naptár a segítségükre lesz?

Alkalmi randevú

netflix-avagy-jojjenek-a-karacsonyi-filmek4-EGYETEMISTAK_MAGAZINJAEmma Roberts és Luke Bracey főszereplésével az Alkalmi randevú vezeti a Netflix toplistáját. A romantikus vígjáték nem a megszokott módon mutatja be az ünnepi hangulatot, de a film pont ezzel nyerte el a nézőközönség tetszését. Sloane, a főszereplő lány már több megsínylett kapcsolata után is egyedül ül a karácsonyi vacsoránál az asztalnál. Családja folyton keres neki új párjelöltet, de Sloane csak nyugalomra vágyik. Ezzel párhuzamban a nagy szívtipró, Jackson is folyton folyvást egyedül tölti az ünnepeket – vagy túl macerás lányokkal. Így egy véletlen találkozás után Sloane és Jackson megállapodást kötnek, hogy az ünnepekre egy párt alkotnak, de a valóságban nem. A szálak egyre jobban összekuszálódnak, talán az egyesség már átlép egy másik fokozatba?

Karácsonyi panzió

netflix-avagy-jojjenek-a-karacsonyi-filmek5-EGYETEMISTAK_MAGAZINJAA romantikus karácsonyi film középpontjában egy lány áll, Jen, aki szorgosan dolgozik az előléptetéséért egy marketing vállalatnál. Azonban a nénikéje egy panziót hagyott rá, ami egy apró kisvárosban van, Alaszkában. Így Jennek oda kell utaznia, hogy elrendezze a papírokat és eladja a ráhagyott panziót. Jen megismerkedik a helyi ügyvéddel, Briannel, aki a nénikéje végrendeletével foglalkozott. A városban mindenki a nagy karácsonyi fesztiválra készül, és próbálják Jent is bevonni a szervezésbe. A lány megtalálja a nénikéje naplóját, amely egyre jobban megszeretteti vele a várost, na meg Briant is… A karácsonyi készülődésnek azonban hamar meg kell szakadnia, hiszen Jen megkapta a várva várt előléptetését, így haza kell utaznia Amerikába. Végül a panzió eladását választja és az új szerepét a vállalatnál vagy a kisvárosi életet Brian mellett?

A karácsonyi lovag

netflix-avagy-jojjenek-a-karacsonyi-filmek6-EGYETEMISTAK_MAGAZINJAEgy újabb film Vanessa Hudgens főszereplésével, ami a karácsony igaz csodáit hozza a filmvászonra. Brooke egy amerikai tanárnő, aki a városának szíve-lelke, próbál úgy jótékonykodni, ahogy arra szülei tanították. Sajnos így az ünnepek előtt elég magányos, ott hagyta a barátja egy másik lányért, szerencsére Brooke testvére és családja mindig ott áll mellette. Egy nap egy hatalmas hóvihar kerekedett, és Brooke sietett haza a kocsijával, ám elütött egy embert. A srác lovagként jött el a XI. századba egy boszorka segítségével, ám senki nem hisz Sir Cole-nak, azt hiszik nagyon megütötte a fejét a karambol miatt. Így Brooke úgy érzi felesőséggel tartozik Cole iránt, befogadja a házába. Cole és Brooke egyre jobban megismerkednek és megkedvelik egymást, ám ha a lovag beteljesítette a küldetését, akkor haza kell, hogy menjen a saját évszázadába. Így hogyan lesz meg a várva várt happy end?

Karácsony a vadonban

netflix-avagy-jojjenek-a-karacsonyi-filmek7-EGYETEMISTAK_MAGAZINJAEbben a filmben nem a hó lesz a középpontban. Kate – miután Drew, Kate férje bejlenti a válást közös fiúk első egyetemi napja után – úgy dönt, hogy elmegy a tervezett utazásukra egyedül, Afrikába. Az egyik este megismerkedik egy Derek nevű fickóval, aki később kiderül, hogy a repülő vezetője, amivel Kate megy majd a szállodába. Ám a repülés során Derek leszáll, mert megpillantott egy kiselefántot az anyja holtteste mellett, így segítenek neki, elviszik az elefánt rezervátumba. Kate-nek annyira megtetszik az ottani munka és az emberek, hogy ott marad segíteni és orvosként dolgozni. Karácsonyra még a fia is meglátogatja, aki bejelenti, hogy nem szeretne tovább közgáz egyetemre járni, hanem zenélni szeretne, és követni az álmait, mint az anyja. Kate ráébred, hogy lehet hibát követett el azzal, hogy csapot-papot otthagyva az országot elment Afrikába, így ő is hazamegy. Derek mindeközben kezd beleszeretni Kate-be, de már késő… vagy mégsem?

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
EnglishGermanHungarian