MME-alapitvany_EGYETEMISTAK_MAGAZINJA

A Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Manapság nem mindenki engedheti meg magának, hogy kiskedvencet tartson otthon. Akik igen, azok talán egyetérthetnek abban, hogy az állattartás nem egyszerű: sokszor okoz furcsa és bosszantó, de vicces és örömteli pillanatokat is. Legyen szó egy kutyáról vagy egy macskáról, az biztos, hogy mellettük unatkozni nem lehet, hiszen mindig sántikálnak valamiben.

A kiskedvenceknek számos előnye van, melyek közül a leginkább kiemelendő talán az, hogy stresszcsökkentő hatással vannak a gazdáikra, valamint igazi társak tudnak lenni a bajban. Ha van egy kutyád, mindig tudhatod, hogy nem az üres lakásba térsz haza, és mindig lesz valaki, aki hűségesen fog rád várni a küszöbnél.

MME-alapitvany2_EGYETEMISTAK_MAGAZINJANapjainkban sajnos egyre több ártatlan lélek marad magára az utcán, vagy éppen megesik, hogy éveket kell menhelyeken eltöltenie egy álltanak az örökbefogadást megelőzően. Minden látogató esetén felcsillan bennük a remény, hogy hátha ők lesznek a szerencsés új gazdik. A valóságban azonban nagyobb az igény a fiatal és/vagy fajtiszta állatokra, mintsem az öreg, kevert születésűekre.

A menhelyek és a gyepmesteri telepek egyre telítődnek és kevés támogatást kapnak a tevékenységük fenntartásához. Azonban mi a differencia a két megnevezés között? A gyepmesteri egy területileg illetékes, önkormányzat által fenntartott szolgálat, kóbor és nem-kívánt kutyákat fogadnak be és vesznek át. Ezzel szemben a menhelyek civilek által létrehozott egyesületek, alapítványok. Mivel az államtól függetlenek, így tőlük anyagi támogatást nem kapnak, csupán az adó 1%-ából, illetve adományokból tudják fenntartani magukat. A menhelyek és a gyepmesteri telepek egyik legnagyobb problémája a férőhely hiánya. A gyepmester által befogadott állatok életét 15 nap elteltével ki lehet oltani.

 „A Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány non-profit szervezetként működik Miskolcon, ebben az évben még nem vagyunk jogosultak az SZJA 1%-ára, így jelenleg adományokból tartjuk fent Alapítványunkat, ebből fedezzük a mentések költségeit. 2021-től már jogosultak leszünk az 1%-ra is. A Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány elsődleges célja a Miskolci Állategészségügyi Telepre bekerült állatok mentése, gazdásítása. Évek óta kapcsolatban állunk a miskolci gyepmesteri teleppel, korábban a Miskolci Állategészségügyi Telep Kutyáinak Támogatói körében dolgoztunk azon, hogy a gazdátlan állatoknak otthont találjunk. “ – Írják a hivatalos felületükön.

Az alapítvány rendelkezik Facebook profillal, ahol az örökbefogadásra váró védencek fényképpel, névvel, valamint azonosítószámmal találhatóak meg és természetesen további információ privát üzenetben kérhető tőlük.

MME-alapitvany1_EGYETEMISTAK_MAGAZINJAEgy utóbbi akció keretében Buldó, Butch és Blacky számára szerveztek gyűjtést, melyből a három állatnak kenneleket vásároltak. Butchot megviselte az utcai kóborlás: bal szeme helyén csak egy lyuk található, emberek és kutyák is gyakran bántalmazták. Előélete okán nagyon félénk és visszahúzódó jószág, nehezen bízik a körülötte lévőkben. Buldónak más története van, hiszen őt  a gazdái adták le a gyeptelepre. Ezáltal helyhiány esetén azonnal altatható kutyává vált. Öreg már, így egyre inkább csökken az esélye az örökbefogadásra. Blacky egy Stafford jellegű, fekete, nagy termetű kutya sok energiával: sajnos még sosem vitték el sétálni.

Karácsony

2020.11.26-tól Rendhagyó Karácsonyi Villámlicitet szervez az alapítvány, mely december 12-ig fog tartani. A liciteket igyekeznek személyessé tenni: lehetőség van 1000 darabos puzzle-t vásárolni Kevin támogatására vagy éppen kutya mintás maszkot Astorért, vagy diós bejglit Kajszi megsegítésére.

Azt mondják, hogy ha biztosra akarsz menni, hogy az állattartás neked való, menj el 1-2 menhelyre és hallgasd meg a történetüket, valamint tölts el velük egy kis időt. Ha egyedül térsz haza, akkor nem neked való, hogy örökbefogadj. Az állattartás egy olyan felelősségteljes döntés, mely valóban nem való mindenkinek. Egy kutya és macska nevelése idő és energiaigényes, nem mellesleg hatalmas felelősség. Dönthetsz úgy, hogy akár más állat után nézel vagy egyéb módon próbálhatsz segíteni az állatokon: létezik ideiglenes befogadás, szállítás, hirdetés, valamint a Miskolci Állategészségügyi Telep kéthetente tartott Nyílt Napján a bekerült állatok sétáltatására is lehetőség van.

Akinek felkeltette az érdeklődését a szervezet munkája és bármely módon segítene, akkor az alábbi címeken megteheti:

Számlaszám:

Raiffeisen Bank

12046119-01580295-00100001

IBAN: HU17120461190158029500100001

SWIFT: UBRTHUHB

Adószám: 18844331-1-05

email: miskolcimasodikesely@gmail.com

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
EnglishGermanHungarian