miert-hasznos-a-kineziologia-egyetemistak-magazinja

Miért hasznos a kineziológia?

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A kineziológia (alkalmazott kineziológia) egy alternatív gyógymód, mely energiarendszerünk kiegyensúlyozásával foglalkozik. Művelői manuális (kézi) izomteszteléssel foglalkozó terapeuták. Alkalmazható személyiségünk és képességeink fejlesztésére, illetve megelőző céllal is. Ötvöződnek benne a kínai öt elem tanától a legújabb idegélettani eredmények, az általános és fejlődés-lélektani, viselkedéspszichológiai, környezet- és táplálkozástudományi ismeretekkel.

A kineziológiai kezelés célja a stresszoldás, hogy a jelenbéli stresszek és azok múltbéli kapcsolódásai oldódjanak, elősegítve az öngyógyító mechanizmusok működését.

Bármilyen életkorban alkalmazható a kezelés (akár a magzattal is lehet dolgozni az édesanyán keresztül, hiszen a tudatalattit szólítjuk meg).

Mindig van segítség, ha szándékunkban áll elfogadni a változásokat.

miert-hasznos-a-kineziologia1-egyetemistak-magazinjaKinek ajánlott a kineziológiai kezelés?

Annak, aki:

– bizonytalan

– komplexusokkal küzd (pl. kisebbrendűségi komplexussal)

– alvási zavarokkal küzd, fáradékony

– szorong

– allergiás

– sokszor beteg

– hatékonyabban tanulni és fejlődni szeretne

– párkapcsolati gondokkal, vagy nyomasztó, múltbéli eseményekkel küzd

Egy kineziológiai oldás a következőképpen zajlik: az első találkozáskor a kineziológus és a páciens rövid, feltáró kérdésekkel segített beszélgetést folytat, ennek célja a probléma/helyzet megismerése. Ebből bontakozik ki a terápiás cél, mely lehetővé teszi a közös munka időbeni behatárolását is, vagyis azt, hogy hány alkalomra van szükség a változások beindításához. Ennek eredményességéhez szükséges a páciens aktív együttműködése is. Az oldás technikai menete: a páciens kinyújtott alkarjára gyakorolt enyhe nyomás segítségével feltárható az érzelmi-fizikai stressz. Az izmok tartása (erős vagy gyenge) jelzi a különböző anyagokra adott reakciót, vagy a választ a kineziológus által feltett eldöntendő kérdésre. Ezt nevezzük izomtesztnek.

Néhány hete tudtam meg, hogy egyik német levelezőtársam foglalkozik kineziológiával, így kaptam az alkalmon, és kértem tőle egy oldást. Noha már korábban is jártam más kineziológusokhoz, az igazi áttörést ebben az évben, nála értem el. Már két oldáson vagyok túl, nemsokára lesz a harmadik. A változást magamon nemcsak én vettem észre, hanem a testvérem és a családom többi tagja is jelezték, hogy örömtelibb, sugárzóbb, mosolygósabb és lazább lettem.

Az oldásaim online, videóhívással zajlanak, itt természetesen izomteszt helyett energetikai kapcsolódás történik kineziológusom részéről, de ez így szerintem még izgalmasabb. Egy biztos: működik, megéri kipróbálni!

Szeretettel ajánlom a kineziológiát mindenkinek, aki napról napra egyre közelebb szeretne kerülni valódi önmagához, valódi céljaihoz, és szívből kívánok ehhez a belső, lelki utazáshoz sok sikert!

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
EnglishGermanHungarian