loki-csarda-egyetemistak-magazinja

Hazai pálya: Lóki csárda

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Egy hosszú és fárasztó munkanap után látogattuk meg a párommal a vendéglátóhelyet, s habár ezelőtt még én sem hallottam róla, az ott töltött idő után úgy éreztem, hogy érdemes egy kis visszhangot adni az étteremnek. Ez nem jelenti azt, hogy népszerűtlen lenne, hiszen nehezen, de szerencsére találtunk magunknak egy üres asztalt.

Elhelyezkedés

Az étterem a 68-as út mellett található Marcali és Kéthely között. Ha GPS-be ütöd be: 8700 Marcali, Lókpuszta, 0199/1 hrsz. Ha nem tudjuk pontosan, hova is megyünk, akkor nem a legkönnyebb észrevenni a vendéglátóhelyet a fák között. Azonban ha sikerül megtalálni, abban az esetben egy hatalmas parkoló fogad, körülötte rendezett zöld fűvel és virágokkal.

Ételek, italok

Első körben én limonádét kértem, ami először nekem túl íztelen volt, így megkértem a pincért, hogy ha tud, tegyen bele nekem egy kis bodzaszörpöt. Nagyon segítőkész volt és ahelyett, hogy elvitte volna a poharat, majd visszahozta volna, hozott nekem egy kis kancsóban szörpöt, ami azo nkívül, hogy sokkal igényesebb megoldás volt, még praktikus is, hiszen én dönthettem el, hogy pontosan hogyan is szeretném ízesíteni. Fokhagymakrémlevest kértünk, és lehetett választani, hogy kicsit vagy nagyot kérünk-e, ami szerintem szintén egy egyedi és praktikus megoldás, hogy eldönthetjük, mekkora adagot fogyasszunk el. Ami a levessel kapcsolatban zavart engem, hogy sima kenyeret adtak mellé, mint például egy gulyásleves esetében, nem pedig benne volt, megpirítva. Ízlések és pofonok. Másodiknak egy kétszemélyes tálat rendeltünk (vegyes köret, sajtbundás csirke, cordon bleu, rántott karfiol), amin a rántott karfiolt egyikünk sem szereti, így a felszolgáló nagyon segítőkészen rántott sajtot kért nekünk helyette. A saláta volt a kedvencem, hiszen azt saját magunk állíthattuk össze egy kis tányérkában egy salátáspultnál, ahol rengetegféle öntet és szósz állt rendelkezésünkre, így kedvünkre ízesíthettük azt is. Desszertet már eszünkbe sem jutott kérni, hiszen a kétszemélyes tál inkább háromszemélyes volt, így el is kellett csomagoltatnunk a maradékot. Ízek tekintetében szerintem a Lóki Csárdában ettem eddig a legfinomabb fokhagymakrémlevest. A második is rendben volt, finom volt, de nem emelkedett ki a többi étterem ízvilága közül. Ár-érték arányban a hely tökéletes, sőt! Csárdához képest igazán barátiak, főleg, hogy az ételek adag és minőség tekintetében is igazán jók.

loki-csarda1-egyetemistak-magazinja2Étlap

Az étlapon főleg magyaros ételek találhatóak, a választék nagyságára közepeset mondanék. Az étlap humoros, minden étel mellé van írva egy-egy poénos mondat, ami kitünő arra, hogy elüssük az időt, míg megérkezik az étel.

Hangulat

Hamisítatlan csárdahangulat jellemzi a helyet. Stílusos, szép környezet vesz minket körül, különösen a terasz részen. Családias, kellemes atmoszféra, ahol a vendégek otthonosan érezhetik magukat  annak ellenére, hogy az étterem egyszerre sokak kiszolgálását teszi lehetővé a számos asztalukkal bent és kint a kerthelyiségben is.

loki-csarda2-egyetemistak-magazinjaKiszolgálás

A kiszolgálás, az ott dolgozók kevessége, figyelmessége és gyorsasága hibátlan. A felszolgálók udvariasak és segítőkészek voltak, az ételek (a szinte teltház ellenére) rendkívül gyorsan kiértek, de ez nem ment a minőség rovására.

Érdekességek az étteremről

  • Saját szürkemarha feldolgozás folyik a helyen.
  • Leginkább autóval érdemes megközelíteni.
  • Marcali és Kéthely között, Lókpusztán az út mellett száz éve is fogadó működött. Akkor a vásárokba igyekvők fogatai álltak az udvaron, és a gazdaemberek népesítették be a csárdát.
    A mai formájában 2002-től üzemel.
  • A gyerekek is megismerkedhetnek a háziállatokkal és jól érezhetik magukat a hatalmas udvaron és játszótéren.
  • Az étterem megkapta a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete oklevelét, amely tanúsítja és biztosítja a marhahús megfelelő minőségét. 
Helyszín/esemény Kinézet Rendelésfelvétel gyorsasága Kiszolgálás minősége Tálalás Higiénia Árak Minőség Mínuszpont
Lóki Csárda 5 5 5 5 5 5 5 -4

Összpontszám: 35/31

Indoklás: Mínuszpontot nem akarnék adni semmire, hiszen nagyon kellemes estét töltöttünk a vendéglátóhelyen, köszönhetően a hangulatnak és az ott dolgozók kedvességének. Egyedül, ami nem a legjobban van kialakítva, az a mellékhelyiség, hiszen az étterem másik sarkától nagyon messze helyezkedik el, míg mi szinte csak mellette találtunk asztalt és már-már útban voltunk azoknak, akik a wcre siettek.

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
EnglishGermanHungarian