Közvélemény-kutatást készít az UNESCO

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Az UNESCO,  vagyis az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete egy közvélemény-kutatást indít, amelyben a Magyar Nemzeti Bizottságán keresztül most nekünk is lehetőségünk van részt venni  –  osztotta meg a hírt a Pécsi Tudományegyetem is a Bölcsészettudományi Karának facebook oldalán.

A Szervezetnek az a célja az említett kutatással, hogy általa egy teljesebb képet kapjon azokról a globális problémákról és kihívásokról, amelyek ma a világunk békéjét fenyegetik, illetve arról, hogy maguk a polgárok mit érzékelnek ilyen veszélyként. A kapott eredményeket pedig az UNESCO felhasználja majd a következő globális programjának meghatározásához – írja az unesco.hu.  A közvélemény-kutatásban többek között rákérdeznek arra, hogy mik azok a kihívások vagy jelenségek, amelyek miatt mi leginkább aggódunk, és amik szerintünk a leginkább veszélyeztethetik majd a békés társadalmat 2030-ban. Itt felsorolnak többféle válaszlehetőséget is, mint például a diszkriminációt és az egyenlőtlenséget, a migráció és a mobilitás kérdését, az erőszakot, a klímaváltozást vagy éppen az élelem- és vízhiányt, és még sok mást is. Ezek mind olyan kérdések és problémák, amelyek megoldása az idő múlásával már egyre sürgetőbbé válnak. Szintén az oldalon olvasható a Szervezet főigazgatójának, Audrey Azoulay-nek a nyilatkozata, miszerint „Ez a felmérés kifejezi az UNESCO elkötelezettségét az iránt, hogy ezekről a kérdésekről globális vitát vezessen. Alapvető fontosságú az emberek előtt álló akadályok és az azok leküzdésével kapcsolatos reményeik megértése”, épp ezért a főigazgató arra kér mindenkit, hogy vegyen részt ebben a kutatásban és mondja el általa a véleményét.

A kérdőívet jelenleg az ENSZ hat hivatalos nyelvén, még három hónapig lehet kitölteni, az eredményeket pedig szeptemberben fogják közzé tenni, méghozzá „A világ 2030-ban” című jelentésük részeként.

 

 

 

Kiemelt kép forrása: http://www.radiorebelde.cu/noticia/unesco-generaliza-folletos-cuba-sobre-educacion-covid-19-20200428/

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
EnglishGermanHungarian