nicholas-sparks-

KÖNYVAJÁNLÓ – NICHOLAS SPARKS: VISSZA HOZZÁD

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A szerző minden bizonnyal senki számára sem ismeretlen, hiszen a megfilmesített bestsellere, a Szerelmünk lapjai örök kedvenc marad a romantika műfajában. Sok-sok könnyet csalhatott a szemekbe a Szerencsecsillag c. könyve is, de most egy másik világszerte ismert művét, a Vissza hozzádot választottuk heti ajánlónkban.

Na de hol marad a boldog vég?

Az alapsztori egy modern kori Rómeó és Júlia történet: két fiatal szerelmes, akik családjuk nézeteltérései miatt nem lehetnek egymáséi. Persze Sparks azért megfűszerezte pár csavarral. A könyv két főhőse a gazdag családból származó Amanda Collier és a problémás, nehéz körülmények között felnövő Dawson Cole. Dawson családjának bűnözői múltjával egyáltalán nem tudnak azonosulni a lány szülei annak ellenére, hogy a környezetéből kitörni akaró fiú a jó utat választotta.

A valóság azonban hamar közbeszól, és a fiatal párnak el kell válnia egymástól tragikus események következtében. Amanda főiskolára megy, Dawson pedig rossz helyzetbe keveredik.

Huszonöt évvel később a régi szerelmespár visszatér szülővárosába, a mindkettőjük számára sokat jelentő Tuck temetésére. Az eltelt idő alatt útjaik teljesen elmentek egymás mellett, viszont sosem tudták teljesen lezárni magukbna kettejük kapcsolatát és elfelejteni a másikat.

Amandának már családja van: két gyermeke, egy alkoholista férje és egy kicsi lány a temetőben, akinek elvesztése megpecsételte az egész család életét. Dawson egyedül él lakásában, próbál túllépni mind sötét múltján, mind fiatalkori szerelmén. Találkozásuk mindössze egy hétvége csupán, de bőven elég ahhoz, hogy felszakadjanak a régi sebek, visszatérjenek az elfojtott érzések, újra izzon körülöttük a levegő.

Ekkor jön a mindent legyőző, igaz szerelem, ami még a lehetetlent is megoldja, egymás karjaiban harcolva a világ és sorsuk ellen, boldogan élnek kacsalábon forgó palotában? Akkor most tekerj vissza az ajánló címéhez…

Egy igazán mellbevágó és elgondolkodtató történet két emberről és családjukról, ami sajnos a valóságtól sem esik olyan távol. Szintén megfilmesítették, úgyhogy a kettő az egyben csomagajánlatunk nem marad el, de buzdítunk benneteket, hogy először válasszátok a könyvet, a hatás nem marad el.

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
EnglishGermanHungarian