Siroki Andrea

Siroki Andrea vagyok, jelenleg a Miskolci Egyetem végzős kereskedelem és marketing szakos hallgatója a Gazdaságtudományi Karon. Középiskolámat Sátoraljaújhelyen végeztem, amely egy nagyon szép kisváros, de egyértelmű volt számomra, hogy nyitnom kell a világ felé, így tanulmányaimat Miskolcon folytattam. Már ekkor világossá vált, hogy a média területén szeretnék ismereteket szerezni, ezért jelentkeztem kiadványszerkesztői OKJ-ra, majd ezt követően kereskedelem és marketing szakra. Utóbbi kezdetben nem volt egyszerű, mert előbb a felsőoktatási szakképzést végeztem el, majd ezt követően jelentkeztem alapképzésre ugyanazon szakirányra.

 A Miskolci Egyetem Közéleti és Hallgatói Magazinjánál, mint cikkíró munkatárs 2018 óta vagyok jelen. Ez az újság egy nyomtatott és digitális formában is megjelenő kiadvány. Ennél a lapnál már lehetőségem nyílt pár igazán érdekes interjú lebonyolítására. Ezen felül főként az aktuális pályázatokról, gazdasági eseményekről, karrierépítésről, tanulási lehetőségekről szoktam írni, mely általában kiegészül valamilyen általam kedvelt kreatívabb témakörrel, mint például a rajzkihívások, kézműves dolgok elkészítése.

2020 elérkeztével úgy éreztem bővítenem kell tudásom, így jelentkeztem az Egyetemisták Magazinjához, mely úgy vélem egy remek lehetőség azon egyetemisták számára, akik még csak bontogatják szárnyaikat, érdekli őket a média, mégsem foglalkoztatnák tapasztalat nélkül a nevesebb lapok. Fantasztikus az, hogy a hallgatók közössége egy kis összefogással milyen sikert érhet el – hiszen maga az Egyetemisták Magazinját is ők álmodták meg és tartják fenn.

Még nem teljesen tiszta előttem a kép, hogy mivel is szeretnék foglalkozni a későbbiekben, próbálok minél több dologba belekóstolni, amíg tehetem. Terveim között szerepel többek közt, hogy tovább képezzem magam vagy egy második diploma vagy egy mesterkurzus formájában, de persze ez még bármikor változhat. Abban az egy dologban viszont biztos vagyok, hogy az írás szeretete örökre megmarad az életemben, így ha tehetem írói munkásságom megőrzöm a későbbiekben is.

EnglishGermanHungarian