Rónai Blanka

Rónai Blanka

Sziasztok!

Rónai Blanka vagyok,2017 szeptembere óta, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász szakos hallgatója.  4+8 osztályos gimnáziumban végeztem, Pécsett, az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskolában. Születésem óta élek a baranyai megyeszékhelyen, így számomra egyértelmű volt, hogy itt folytatom tovább felsőfokú tanulmányaimat. A rock zene iránti érdeklődésemből adódóan, bejártam az országot, ami még jobban megerősített abban, hogy az én városom, PÉCS.

Hogy miért a jogi kar? Nővéremet is ugyanez a terület fogta meg, így egészen pici korom óta ismerkedtem, a jog világával. Már 8-10 éves korom óta tudtam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, különösen a büntetőjog és a családjog ötvözete, ami igazán érdekel.

Szabadidőmben szívesen nézek bűnügyi sorozatokat, különösen, az Discovery ID igaz történeteken alapuló adásait nézem. Könyvek tekintetében is ez a téma érdekel. Régebben nagyon sok koncert aktív résztvevője voltam, most már ritkábban nyílik alkalmam ellátogatni, de a kedvenc zenekarjaim fellépéseire bármikor vevő vagyok.:D  A barátaimmal való találkozás, valamint a sport sem maradhat ki az életemből.  4 imádnivaló kis unokaöcsémmel szívesen töltök időt.

A Média Iurisról a megalakulása óta tudok, azonban csak 2020 februárjától csatlakoztam a stábhoz, mint kreatív szerkesztő. Családom, videó anyagok készítésével és kiadványok szerkesztésével is foglalkozik, így ebbe születtem bele. Örülök, hogy egy ilyen csapat tagja lehetek, ahol ötleteimet valósíthatom meg, hasonló érdeklődésű hallgatótársaimmal.

Fontos, hogy megismertethessük Veletek, milyen az élet Pécsen, a mi karunkon, illetve, hogy azok számára, akiktől távolabb áll a jog világa, közelebb hozhassuk.

Kövessetek minket, szinte minden platformon jelen vagyunk!

Blanka

EnglishGermanHungarian