Pál Anna

Pál Anna vagyok, jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen járok kommunikáció és média mesterképzésre, előtte alapképzésen pedig a BME padjait koptattam. Mindig is a média világában akartam elhelyezkedni, de az, hogy az írás irányába húz a szívem, az az egyetemen körvonalazódott ki igazán. Korábban rajz tagozatra jártam, amikor még voltak művészi ambícióim, de az érdeklődési körömbe továbbra is beletartoznak a vizuális alkotások, emellett a zene, a film és a színház is fontos szerepet játszik az életemben. Három éve a budapesti Katona József Színházban dolgozom nézőtéri munkatársként, amit nem csak azért szeretek nagyon, mert egyetem mellett iszonyatosan kényelmes munka, hanem mert beleshetek a kulisszák mögé, járhatom a színház titkos alagsorait, sok színdarabot tekinthetek meg, és nagyon sok érdekes emberrel találkozhatok.

Introvertált személyiségnek tartom magam (pedig Oroszlán a csillagjegyem, ha ez számít bárkinek is), de nagyon szeretem hallgatni az embereket, ahogy kinyílnak és megosztják gondolataikat. Az egyetem alatt szerencsém volt egy jó ismerősömmel elkészíteni az első interjúmat, amelynek a folyamata elég viharos volt: a 4-6-os villamoson vettük fel, mert az alanyom benne volt a karácsony előtti nagy hajrában. Közben hívnunk kellett egy mentőt egy hajléktalannak, majd ismét villamosoztunk. A sok váratlan helyzet miatt nagy hatással volt rám, ráadásul nagyon jól sikerült, több helyre is kikerült az anyag.

Hobbyjaim közé tartozik a gyerekekkel való foglalkozás, mert én is gyerekkorom óta egy gyermekszervezet tagja vagyok, régen még táborozóként, 6 éve pedig vezetőként. Főként Harry Potter tematikájú táborokat szervezünk, de emellett a keretmesék más fantasy vagy valami történelmi témát is feldolgoznak. Tehát volt már Asterix és Obelixes, Disney mesés, ókori római és görög, vagy Star Wars-os tábor is. Imádom a kölyköket, sokat gondolkozom, hogy óvónőként kéne inkább elhelyezkednem… Ki tudja, mit hoz a jövő?

Az Egyetemisták Magazinja 2020 őszén jött velem szembe, és amint láttam, hogy lehet jelentkezni, azonnal rákattintottam a gombra. Tapasztalatszerzés és az esetlegesen jövendőbeli hivatásom gyakorlásának céljából jelentkeztem, na meg mert nagy motivációm van az írásra.

EnglishGermanHungarian