Oláh Zsófia

Oláh Zsófia vagyok, 1999-ben születtem Egerben, és jelenleg itt is élek, bár rendszeresen visszavágyom a vidéki életmódhoz, amit gyermekkoromban sikerült megtapasztalnom. Az első „regényemet” 10 évesen írtam repülő macskákról, azóta úgy gondolom, fejlődtem (legalább) egy kicsit, és már képes vagyok hivatalosabb, másokhoz szóló tartalmaknak a gyártására is.

Világéletemben az újságírás volt az álomszakmám, és bár végül egyetemi tanulmányaim során kissé más irányba mozdultam el, mivel 2018-ban Kereskedelem és marketing Bsc-re nyertem felvételt, azóta is szívesen írok akár másoknak, akár magamnak. Kiskoromban az A5-ös vonalas füzeteket róttam sorban tele jobbnál jobb (vagy rosszabbnál rosszabb?) történeteimmel, aztán ez a tevékenység az évek múlásával és a technika fejlődésével változott: így váltottam előbb A4-es füzetekre, majd Word-dokumentumokra, és végül online platformokra.

Amikor jelentkeztem a Miskolci Egyetemre, már tudomásom volt arról, hogy van egy saját újságjuk, a Miskolci Egyetem Közéleti és Hallgatói Magazinja, amiről már a felvételi előtt eldöntöttem, hogy írni szeretnék bele. Ez az álmom valóra vált, aztán amikor felfedeztem az Egyetemisták Magazinját, 2020-ban ide is lelkesen adtam be a jelentkezésemet. Nagy álmom, hogy egyszer egy országos lapnak vagy online újságnak is a szerkesztője lehessek – vagy ha más nem, akkor alapítsak egyet; ahogyan majd a sors hozza.

Középiskolában matek-infó fakultációra jártam, bár eleinte a magyar-német volt tervben, de aztán rátaláltam a gazdaságtudományokra és ez befolyásolta az orientációm irányát. Nem bíztam benne, hogy felvesznek az első helyen megjelölt marketing szakra, ezért is jelöltem be tuti továbbjutóként a gazdaságinformatikai képzést is, amivel szintén ki lettem volna békülve, de végül sikerült bejutnom az elsőnek megjelölt képzésre, amiről úgy gondolom, jó választás volt.

Szabadidőmnek igen nagy részét teszi ki a zenehallgatás (lehetőség szerint rock vagy heavy metal, de a klasszikusokat sem vetem meg), az olvasás („rossz” szokásom, hogy a könyveket gyakran megvásárolom kikölcsönzés helyett), a rajzolás és a számítógépes játékok (amiknek talán egy kicsit nagyobb függője vagyok, mint azt illene).

EnglishGermanHungarian