Major Eszter

Sziasztok!

Major Eszter vagyok, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem másodéves közösségszervező hallgatójaként tanulok a KPVK-n, Szekszárdon.

Középiskolás tanulmányaimat a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnáziumban folytattam modern,-kortárs tánc szakon. A  4 év alatt kétszer  is sikerült elnyernem az “Év Táncosa” díjat, valamint egy 3 hetes Erasmus képzésben is részt vehettem Bécsben, ezzel is bővítve szakmai tudásomat. 3 éves koromban kezdtem el Veszprémben jazz-balettre járni, ami egyből magával ragadott, és onnantól nem volt megállás. Mindig is táncosként, tánctanárként képzeltem el magam. Habár az évek alatt kialakult Crohn-betegségem miatt a táncos pályáról le kellett mondanom, a mozgás azóta is szerves része a mindennapjaimnak. A tánc helyét az utóbbi években a jóga vette át, amit otthon, egyedül is tudok végezni, mégis karbantart, ellazít, és fejleszti a hajlékonyságomat is.

Veszprémben születtem, de szeretnék minél több várost felfedezni, megismerni, így kerültem először Bodajkra, majd Pécsre is.  Mivel eleinte a táncosnak szerettem volna továbbtanulni, nem volt egyértelmű, hogy hova, milyen szakra jelentkezzek. Keresgettem a szakokat, az anglisztika és a közösségszervezés között vacilláltam, de a rendezvények, a kultúra, és a művészetek iránti érdeklődésem miatt végül a közösségszervezést választottam, amit azóta sem bántam meg. A szakunk elég kis létszámú, de éppen emiatt nagyon családias hangulatú, összetartó kis csoportot alkotunk. Szerencsére középiskolás éveim alatt a művészet minden ágazatából megismerhettem tehetséges embereket, akikkel a későbbiekben is szívesen dolgoznék együtt. Még nem teljesen tiszta, hogy az alapszak után pontosan hol szeretnék elhelyezkedni, de van több elképzelésem is.

Szabadidőmben szeretek olvasni, és szerencsére elég sok műfaj érdekel is, úgyhogy mindig van miből válogatnom. Egy jó könyv nagyon könnyen magával tud ragadni, így gyakran 1-2 nap alatt elolvasom őket. Az olvasáson kívül szeretek utazni, a szabadban lenni, főzni és koncertekre járni.

A Media Iuris oldalát idén, egy szaktársamon, barátnőmön keresztül ismertem meg, aki szintén a csapat tagja. Tetszik, hogy az oldalon változatos cikkeket lehet olvasni, mindenki találhat ínyére valót. Remélem, hogy a jövőben még sok cikkemmel találkozhattok!

likeheartlaughterwowsadangry
0
EnglishGermanHungarian