Kuglics Sarolta

Kuglics Sarolta

Kuglics Sarolta vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi kar, Kommunikáció és Médiatudomány szakos hallgatója.

Az egyetemi tanulmányaimat megelőzően a tatai Eötvös József Gimnáziumba jártam melegedni. Természetesen humán tagozatos osztályban rontottam a levegőt, ahol emelt óraszámban tanultam a törit és az angolt, így ez utóbbiból tettem emelt érettségit.

A pályaválasztás előtt egy héttel még nem tudtam mire jelentkezzem. Az nyilvánvaló volt, hogy valamilyen írással vagy legalábbis önkifejezéssel kapcsolatos pályát szeretnék választani, de konkrétan az újságírás elég későn vált tervvé. Mostanra viszont biztos elképzelés lett és a későbbiekben is újságíróként tervezek elhelyezkedni.

Az egyetem kiválasztását megkönnyítették az egyértelmű szempontok, miszerint mindenképp vidéki egyetemen szerettem volna tanulni, másrészt nem volt ellenemre a nagy távolság, mivel úgy gondoltam ez egy teljesen új lehetőség és talán még talpra is esek távol a szülői háztól.

A PTE beváltotta a hozzáfűzött reményeimet, rendkívül családias annak ellenére is, hogy a BTK a legnépesebb kar az egyetemen. A társasági életen kívül fontos szempont, hogy megtaláltam a helyem a választott szakon és a tanáraimmal is közvetlen viszonyt sikerült kialakítani. Másrészt Pécs városa elképesztő módon megnyert és hozzám nőtt a hangulata és sajátos stílusa miatt.

Tanulmányaimból és céljaimból logikusan következett, hogy lehetőség szerint már az egyetem ideje alatt foglalkozni szeretnék valamivel, ami újságírás. Nagy megtiszteltetés, hogy a pécsi jogi kar médiacsoportjának, a Media Iurisnak szerkesztője lehetek, hiszen így sikerült új emberekkel kapcsolatba kerülnöm és boldogan segítem a csapat munkáját új tagként.

likeheartlaughterwowsadangry
0
EnglishGermanHungarian