Györgyi Dominika

Sziasztok!

Györgyi Dominika vagyok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen végzett nemzetközi biztonság- és védelempolitikai szakreferens, a Biztonságpolitikai Szakkollégium tagja. Gödöllőn a Református Líceumban érettségiztem, itt azonban még fogalmam sem volt arról, milyen felsőoktatási intézményben szeretnék tovább tanulni. Részben kíváncsiságom, részben az online pályaorientációs tesztek vezettek végül az NKE közösségébe, ahol a szakom mesterképzését is szeretném elvégezni. Az alapképzés során – vélemények alapján – sikeresen elsajátítottam a kritikus, lényeglátó gondolkodásmódot, a szakdolgozatom bírálata alapján szerzői stílusom „rettentően pragmatikus”.

A biztonságpolitikai szakreferens nem túl gyakori jelenség Magyarországon, ezért szeretném tisztázni, hogy nem vagyok sem katona, sem rendőr. Civil vagyok, aki szeret olvasni, főleg angolul és franciául, aki a kutatásban leli örömét, olyan témák feldolgozása során, amelyek általában nem kerülnek fókuszba – az elmúlt években Délkelet-Ázsia biztonsági tendenciáit, eseményeit és a szervezett bűnözést vizsgáltam.

Extrovertált, nyitott személy vagyok, gyerekkorom óta szeretek fellépni, imádom a közösségi életet, így hallgatóként mindig törekedtem az adódó lehetőségek kihasználására – akár tudományos tevékenységről, akár szabadidős programról legyen szó. Szeretem a kihívásokat, a versenyhelyzetek éltetnek és előszeretettel teljesítem a „lehetetlen küldetéseket”. Hobbinak tartom a TDK-írást és a pályázatok kitöltését.

A kikapcsolódás számomra az olvasásban, a sportban, a zenében, a sorozat- és filmnézésben (BBC és Netflix előnyben) rejlik. Kedvenc íróim Jack Kerouac, John Steinbeck és Murakami Haruki, könyveiket gátlástalanul gyűjtöm. Tizenöt éven át teniszeztem, mostanában inkább a jóga és az erősítő edzések töltik ki mozgásigényemet. Szeretek főzni, utazni, és a barátaimmal tölteni hetente legalább egy estét. Van egy öreg macskám, de ettől eltekintve is fontos számomra az állatvédelem, foglalkoztat az élővilág elleni bűncselekményekkel kapcsolatos fellépés. Én szeretem a növényeket, ők nem mindig vannak ezzel így.

Érdeklődési köröm komplex és kiterjedt, tartalmazza a nemzetközi biztonsági kérdéseket, a történelmi témákat, a regionális tanulmányokat, pszichológiát. A cikkek írásánál szívesen merítek saját tapasztalataimból, előszeretettel dolgozok fel témákat, melyek érintenek.

Azért jelentkeztem a Media Iuris csapatához, mert lenyűgözött az igényes tartalom, a velem egykorú közösség által működtetett, aktualitásokat feldolgozó portál, a nyitva álló lehetőség. Megtiszteltetésnek tartom, hogy a jövőben hozzájárulhatok a munkához.

EnglishGermanHungarian