Burka Eszter

Burka Eszter

Sziasztok!

Burka Eszter vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász szakos hallgatója. Gárdonyban élek, középiskolai tanulmányaimat a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnáziumban folytattam. Mivel gimnáziumban nagyon szerettem a történelmet és a nyelveket (angol, német), tizedik osztály környékén körvonalazódott bennem, hogy jogi karon szeretnék továbbtanulni.  Pécs már kiskorom óta része az életemnek, ugyanis anyukám itt született, ezért régebben havi szinten jártunk le meglátogatni a nagyszüleimet és  dédszüleimet. Rengeteg szép emlékem van Pécsről, a belváros pezsgő hangulata és kis utcái mindig elvarázsolnak.

Mikor a felvételi jelentkezésre került sor, Pécs mellett még az ELTE jogi kara jött nálam szóba, ugyanis elég jó híre van és a fővárosi egyetemi élet is csábító volt számomra. Ugyanakkor szerettem volna kicsit függetlenedni a szüleimtől, távolabb kerülni az otthoni környezettől, önállóbb életet élni. Anyukám is a pécsi jogi karon végzett, és jókat mesélt mind az oktatókról, mind a közösségről. A nyílt nap után pedig teljesen egyértelmű volt, hogy Pécsen szeretnék továbbtanulni. Habár az első évben voltak nehézségeim, szerencsére sikeresen leküzdöttem őket, és nagyon örülök, hogy ezen az egyetemen tanulhatok, hiszen amellett, hogy neves és segítőkész oktatóink vannak, egy nagyon családias közösségnek lehetek a tagja, itt szinte mindenki ismer mindenkit.

A Media Iuris tevékenységét már tavaly figyelemmel kísértem, akkor még nem voltam tag, ugyanis nem voltam biztos benne, hogy össze tudtam volna-e egyeztetni a tanulással. Idén viszont beléptem, mint szerkesztő és nagyon örülök, hogy egy ilyen jó csapatnak lehetek a tagja. Szeretek különböző egyetemi eseményekről beszámolni, hiszen ezzel nem csak új élményekkel leszek gazdagabb, hanem íráskészségemet is tudom fejleszteni.

Szabadidőmben szeretek a barátaimmal találkozni, zenét hallgatni, sorozatot nézni, olvasni, na meg persze a cicámmal, Micivel lenni, aki a szemem fénye. Alapvetően közvetlen, barátságos embernek tartom magam, könnyen megtalálom másokkal a közös hangot. Ha esetleg még jobban meg szeretnétek ismerni, olvassátok cikkeim a Media Iuris Facebook, illetve weboldalán.

Eszter

likeheartlaughterwowsadangry
0
EnglishGermanHungarian