programajanlo

Így ünnepeld a vizsgaidőszak végét – programajánló

Sokan már túl is vannak a nehezén, másoknak már csak az utolsó nagy megpróbáltatás van hátra. Akárhogyan is legyen a vizsgaidőszak utáni pihenés, nyári vakáció mindenki számára az egyik legnagyobb motiváció, hogy minél hamarabb maga mögött hagyja a tanulós napokat. A megváltozott helyzetben sokunknak teljesen újra kellett terveznie nyári elképzeléseit, de a karantén utáni új élet is számtalan lehetőséget kínál, hogy kikapcsolódjunk, és felejthetetlen emlékekkel gazdagodjunk idén nyáron is. Ne feledjétek, fő a hozzáállás, bármiből ki lehet hozni a legjobbat.

 1. Filmek a csillagok alatt? Miért ne!

Számomra eddig is nagy kedvenc volt a szabadtéri kerti vetítés, van egy olyan feelingje, ami újabb pluszt ad a moziélményhez. Jelen helyzetben pedig még inkább csak ajánlani tudjuk, a zárt térben összezsúfolódott helyszínek látogatása helyett. Tájékozódj lakóhelyed körül, hiszen az utóbbi években sokkal elterjedtebb lett, mint hinnéd, de párat mi is összegyűjtöttünk nektek:

 • Nagyszünet Kertmozi (Budapest Park)
 • Kert (Mom Park)
 • VÁRKERTmozi
 • Kertmozi (Eger)
 • Fenyvesi Kertmozi (Balatonfenyves)
 • Zamárdi Kertmozi

P.S. Az autósmozik is fénykorukat kezdik élni, nézz körül lakóhelyeden újraindították-e már, a háttérbe szorult autós vetítéseket.

 

 1. Strandok vagy tavak?

Az idei strandszezon is másképp fog kinézni, mint az eddigiek, természetesen a járványhelyzet miatt. Ennek ellenére bizonyos egészségügyi intézkedések mellett fokozatosan nyitnak a strandok is. Mindenekelőtt az egyik legfontosabb szabály itt is az 1,5-2 méteres távolság a vízben és a parton is. Légy óvatos, körültekintő, majd mehet a csobbanás egy forró nyári napon!

 

 1. Hullócsillagok éjszakája

A Perseidák az egyik legismertebb, fényes meteorokat és sűrű hullást produkáló meteorraj. Időpontja általában augusztus 12-re vagy augusztus 13-ra esik, amikor is az éjszakai órákban több hullócsillagot is elkaphatunk, ha elég szemfülesek vagyunk (és persze nem a belváros legszmogosabb részén várjuk a csodát).  Ha nem csak a kerti plédről vagy tetőteraszról néznéd, akkor jó hírünk van, a Budai Szabadtéri Színház egyik legnépszerűbb eseménye idén se marad el. Augusztus 15-ére hirdetik „Az év legromantikusabb estéje” nevű programjukat. Többek között egy nagy szimfonikus zenekart, a Dunakeszi szimfonikusokat is kínálják a csillaghullás aláfestő zenéjeként.

 

 1. Strand fesztivál Zamárdiban

A Balaton sem hiányozhat idén nyáron sem, így az augusztus 18-21. között megrendezésre kerülő Strand Fesztivál sem marad el. Változatlan helyszín, remek előadók, barátokkal a hangulat garantált. Nappali pihizős fürdések és hatalmas esti bulik, kell ettől jobb vakáció?

 

 1. Az év legnagyobb hallgatói bulija

A Velencei-tónál megrendezésre kerülő EFOTT fesztivál sem fog hiányozni, csupán új időpontban várja a bulizni vágyó hallgatókat. Augusztus 26-30. lett az új dátum, ugyanazokkal a meghirdetett fellépőkkel.

 

 1. Egyetemi Gólyatáborok

Reméljük felsőbb évesként te is jelentkeztél segítőnek, hogy csoporttársaiddal töltsd a nyár utolsó buliját! Jövőbeli gólyaként pedig egyenesen kötelező felírni ezt a dátumot a naptárba, hiszen ez egyetemi életed első hallgatói rendezvénye, ahol már akkor megtudhatsz minden hasznos infót, amikor még el sem kezdődött az egyetem. Egy olyan alapot ad az első évednek, amiről tényleg kár lemaradni. Hát nem mennyivel jobb úgy menni az első napon, hogy már ismerős arcokkal találkozol, és már tudod melyik oktatóknál van katalógus?

Érdeklődj városod Tourinform irodájánál, vagy nézz szét különböző kereső oldalakon. Számtalan belföldi kikapcsolódásra bukkanhatsz minden igénynek eleget téve. Kellemes szünidőt kívánunk mindenkinek, pihenjetek sokat és mindenekelőtt vigyázzatok magatokra! Kövessétek Facebook és Instagram oldalunkat, valamint weboldalunkat is, hiszen a vakáció alatt sem hagyunk tartalmak nélkül!

likeheartlaughterwowsadangry
0
EnglishGermanHungarian