távoktatás-1-1024x576

Hogyan vészelték át az eszterházysok a távoktatást?

Járványidőszak alatt hátradőlve, lábat lógatva?  NEM!

A járványhelyzet új kihívások elé állítottak minket is, de töretlen lelkesedéssel, most is a hallgatók érdekei álltak az első helyen. A Hallgatói Önkormányzat képviselői a távolléti oktatás ideje alatt is azon dolgoztak, hogy gördülékenyen történjen az átállás. Ha érdekel részleteiben mivel töltöttük ezeket a hónapokat, most exkluzív cikkünkből megtudhatod.

A Hallgatói Önkormányzat az egyetem vezetőségével folyamatos párbeszédet folytatott, hogy a lehető legjobb módon valósuljon meg a távoktatás, és az online vizsgaidőszak.

Erről az időszakról olvashatjuk Kis Dalma Róza cikkét a hok.uni-eszterhazy.hu oldalon, amiben Zaja Barbara, EHÖK elnökkel, Motolai Anna Dórával, tanulmányi ügyekért felelős, és Oláh Ádámmal, rendezvényekért felelős elnökhelyettesekkel beszélgetett.

„Az intézkedések bevezetésével kapcsolatban az intézmény vezetősége minden esetben támaszkodott a véleményünkre és fontosnak tartotta azt” – emelte ki rögtön az elején Anna. „Fontos megemlítenem, hogy az EHÖK elnökség tagjainak egy része mindennapos megbeszéléseken vett részt a járványhelyzet kialakulásakor. Két hétig szinte minden napunkat a Líceumban töltöttük és részt vettünk különféle megbeszéléseken. Az egyetem vezetősége nagyon nyitott és befogadó volt, szeretettel láttak minket és hallgatták meg a javaslatainkat is. Úgy gondolom ez vezetett ahhoz, hogy a távoktatásra a 3. hetétől szinte csak elenyészve érkezett panasz. Hatékony és gyors folyamatot tudhatunk magunk mögött, nem kevés munkaórával, energiával és lelki felkészültséggel” – folytatta Barbi a témát.

Valóban gördülékeny együttműködés folyt, nem csak köztünk, hanem a vezetőség részéről is, így minden hallgató nevében mondhatom, hogy igazán szerencsések voltunk a távoktatás minősége és megvalósulása miatt. Mint ahogy mindennek, ennek is az alapja a kommunikáció volt. A hallgatókat első kézből értesítettük a legújabb fejleményekről, mind a járvány helyzetről, mind a rektori utasításokról. Ezen kívül megduplázódtak az online játékaink, challengek, sőt nagy sikert arattak első online rendezvényeink is. Ebben Anna is megerősített: „Ahhoz, hogy a hallgatókat első kézből tudjuk tájékoztatni fontos volt megtalálni azt a platformot, ahol legkönnyebben eltudjuk érni a hallgatótársainkat, így a kommunikációs képviselőkkel szorosan együttműködve a közösségi oldalainkon tájékoztattuk elsőkörben.  Az Instagram oldalunkon E-konzultációt tartottuk pár naponta, ahol tanulmányaikhoz kapcsolódóan a hallgatók tudtak kérdezni. Ezen kívül a közösségi oldalainkra rengeteg üzenet érkezett, és e-mailben is rengeteg hallgatótársunk keresett fel a tanulmányaikat érintő problémákkal.”

A rendezvények tekintetében Ádám elárulta, hogy amit a legjobban sajnált az a Felező Bál volt – hiszen nem titok, sztárfellépőnk ByeAlex és a Slepp lett volna -. De ezen kívül szintén le kellett mondanunk a Mr és Miss Eszterházy Összegyetemi Szépségversenyt és a tavaszi sportrendezvényeinket is.  „A nem mindennappi helyzet a virtuális világba terelt minket, így a rendezvényeinket is itt kellett megoldani” – mesélte Ádám.

Rögtön az elején egy kis játékos Kahoot verseny kezdődött Tamás Anett és Oláh Ádám szervezésében, ami annyira jól sikerült, hogy hamar bajnokság lett belőle. Majd elindult egy Fifa illetve egy LOL bajnokság is. Mindezek mellett mindenképp érdemes megemlíteni az „Edz_EKE?” mozgalmat, amit az Egri Campus Hallgatói Önkormányzat tagjai hozták létre.

A tanulság tehát, hogy a gyors alkalmazkodás és problémák megoldása sem lehetetlen, a megfelelő csapatmunka, közös célok, a kellő türelem és megértés mellett. Személy szerint még arra is megtanított, hogyan osszam be hatékonyabban az időmet, miképp legyek aktív társaságban még otthonról is. Egy lelkileg sem egyszerű időszakon vagyunk túl, úgyhogy használjuk ki a napsütéses nyári napokat a feltöltődésre, hogy újult erővel vághassunk a következő szemeszterbe akármilyen módon is legyen.  

Kiemelt kép: Kállai Márton

likeheartlaughterwowsadangry
0
EnglishGermanHungarian