hallgatok-segitseget-keri-az-me_EGYETEMISTAK_MAGAZINJA

Hallgatók segítségét kéri a Miskolci Egyetem

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A jelenlegi vírushelyzet sajnos tovább tart, mint elsőre gondoltuk volna. Senkinek sem egyszerű ez az állapot, de nem szabad elfelejtenünk, hogy egyeseknek sajnos talán még nehezebb megélni ezt az időszakot. A Covid19-járványnak jelenleg egy kiemelten intenzív szakaszában járunk, ahol nagyon fontos minden apró segítség. Az egészségügy, -beleértve az Országos Mentőszolgálatot is- amire hatalmas teher nehezedik, ezért most arra kérik a hallgatókat, hogy önkéntes munkával segítsék őket. Így remélik, hogy közös erővel úrrá tudnak lenni a helyzet nehézségein és csökkenni fog a mintavételi eljárások okozta terhelés.

hallgatok-segitseget-keri-az-me1_EGYETEMISTAK_MAGAZINJAAz Operatív Törzs felkérésére a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar hallgatói már múlthét óta részt vesznek ebben a szolgálatban. A mintavevők mellett azonban nagy szükség van gépkocsivezetőkre is, ezért most a Miskolci Egyetem várja más karra járó hallgatók jelentkezését is. A segítségnyújtáshoz vezetői engedély és legalább két éves vezetési gyakorlat szükséges. A fő feladat a koronavírus tesztelésére kiszálló hallgatók szállítása Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Heves megye településeire. A munkavégzéshez szükséges gépjárművet és védőfelszerelést a rendőrség, illetve a katasztrófavédelem biztosítja. Aki tudja vállalni, hogy Heves megyében teljesít önkéntes sofőr-szolgálatot, annak Egerben szállodai szobát biztosítanak. Az önkéntes szolgálat hétfőtől péntekig tart, napi 8-10 órás munkarendben, naponta kétszeri étkezést tudnak biztosítani. Az önkéntes munka vállalása igazolt távollétnek minősül.

Akik szeretnének jelentkezni önkéntes sofőrnek, azoknak november 23-án reggel 8:00-kor kell megjelenni a Miskolci Mentőállomáson (3530 Miskolc, Petőfi utca 18.).

A jelentkezéshez továbbá szükséges egy Google űrlap kitöltése, mely nem vesz igénybe egy percnél több időt. Az alábbi linken érhető el:

https://docs.google.com/forms/d/1k5NU-g2i_f2PcMXSh5tWyYVG0_vAG-Xht_57pn33A5E/viewform?edit_requested=true

Kérdés esetén a szervezési kapcsolattartóhoz tudtok fordulni:

Nagy Ágnes (Egészségügyi Kar, mesteroktató)

elérhetősége: +36(30)359-1921;

e-mail: enagyagnes7@gmail.com

Minden önkéntes hallgató munkáját köszöni Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségügyi Kar dékánja.

JÓ SZERENCSÉT ÉS EGÉSZSÉGET A VILÁGNAK!

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
EnglishGermanHungarian