Elkezdődött a Pécsi Tudományegyetem 2020/2021-es tanéve!

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Szeptember elsején megrendezésre került a Pécsi Tudományegyetem Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülése, a Halasy-Nagy József Aulában. Ez a dátum szorosan kötődik az oktatáshoz, hiszen 2017 óta a Magyar Felsőoktatás Napja. Az idei évben a szokásostól eltérően zajlott az ünnepség a koronavírus járvány miatt, a résztvevőknek végig maszkot kellett viselniük, illetve más higiéniai szabályt is be kellett tartaniuk a vendégeknek, mint például a kesztyű viselését a kitüntetések átvételekor.

Mint azt fentebb is említettem már, az ünnepség keretében díjakat, kitüntetéseket adtak át, köztük iskolánk, a pécsi jogi kar oktatói számára is.

PTE-2020-21-1-tanev1-egytemesitak-magazinjaAz egyetem rektora Arany Katedra díjat adott át dr. Fabó Tibornak (Állam- és Jogtudományi Kar Polgári Jogi Tanszék adjunktusa) a kiemelkedő oktató-nevelő munkásságáért, s szintén kiemelkedő eredményeiért a tehetséggondozás területén.

A Pécsi Tudományegyetem professzori talárját vehette át dr. Herger Csabáné, a Jogtörténeti Tanszék egyetemi tanára.

Pro Universitate Quinqueecclesiensi kitüntetésben részesült dr. Kiss László Ferenc, az Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi tanára. Ezt a díjat annak adják, aki kiemelkedő szerepet töltött be az oktatás, tudományos kutatás fejlesztésében, hozzátett az Egyetem jó hírnevéhez, illetve hazai és külföldi elismertségéhez. Kiss László Ferenc 1993-ban lett a Közigazgatási Jogi Tanszék vezetője, tagja lett az MTA Közigazgatás-tudományi Bizottságának, később pedig az Alkotmánybíróságnak.

Szívből gratulálunk egyetemünk oktatóinak, illetve azoknak, akik idén valamilyen kitüntetésben, díjazásban részesültek!

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
EnglishGermanHungarian