Hogya-tolti-hasznosan-egy-egyetemista-a-nyarat-egyetemistak-magazinja-1024x576

HOGYAN TÖLTI HASZNOSAN EGY EGYETEMISTA A NYARÁT?

Nemcsak az egyetemi hónapok alatt lehet hasznosan tevékenykedni, hanem épp annyi lehetőséget rejtenek magukban a nyári hónapok is. A vakáció és pihenés után épp itt az ideje, hogy a nyár második felét hasznosan töltsük. Az elhatározás megvan, már csak az ötlet hiányzik? Olvass tovább pár tippért, mivel töltheted produktívan napjaidat!

1) Nyári munka

Ha egész nyáron dolgozni akarsz, akkor valóban nem árt már hónapokkal előtte kinézned nyári munkahelyed. Sok esetben ez hosszas keresgéléssel és több interjúval jár, de ha a nyár közepén kaptál kedvet egy kis plusz bevételszerzéshez, akkor is érdemes körülnézned. Sok helyen ugyanis épp a szabadságolások miatt, hetekre is alkalmaznak diákokat. Mindenképp tájékozódj lakóhelyed közeli diákszövetkezeteinél. Sok mezőgazdasági munka is idényleges és csak néhány hetet kell rászánnod. A fesztiválok és különböző táborok is minden évben több önkéntest és diákmunkást keresnek, ennél pedig végképp nincs is jobb lehetőség.

2) Önkéntesség

Ha hasznosan szeretnéd eltölteni napjaidat és elsődleges célod nem a bevételeid növelése, hanem inkább jót tennél környezetedben, akkor önkéntes munkát mindig találsz. Ha imádod a gyerekeket, térj vissza volt óvodádba, hogy tudsz-e segíteni valamiben, vagy ha minden álmod egy kisállat, de a szüleid nem engedik, akkor látogasd meg a helyi állatmenhelyet. Mindig jól jön egy plusz szorgos kéz a Vöröskeresztnél is, a döntés csak rajtad áll. Válassz szívedhez közeli területet és érezd jól magad, miközben jót teszel.

Hogya-tolti-hasznosan-egy-egyetemista2-a-nyarat-egyetemistak-magazinja

3) Nyelvvizsga

A vizsgaidőszak végeztével, gondolom, minden másra vágysz, csak ne tanulás legyen. Ha viszont még nincs meg a nyelvvizsgád a diplomádhoz, vagy szakmád megkívánja a jó nyelvtudást, akkor nincs is jobb alkalom a gyakorlásra. Rengeteg online nyelvvizsga-felkészítőt találsz, és nyelvtanuláshoz való tippeket már én is megosztottam veletek a Hogyan ne felejtsd el a nyelveket, ha már nem tanulod című cikkemben.

4) Jogosítvány

Én pontosan emellett döntöttem. Ha még nincs meg az a bűvös kártya, viszont már szükségét érzed, vagy csak úgy gondolod, a jövőben egyszer még jól jöhet, akkor itt az ideje nekikezdeni. Én is nehezen vettem rá magam, de a KRESZvizsgán sikeresen túlesve már óriási lendülettel várom, hogy vezessek. Ennél hasznosabb nyári időtöltés nem is kell. Túl sok időt sem vesz el, úgyhogy bőven marad időd minden másra is, a nyár végével visszatekintve majd mégis úgy érzed, legalább ezzel is előrébb vagy.

5) Utazás és a természet

Mániákus utazó vagyok, így számomra hasznosabb időtöltés nem is lehet. De a tengerparton és városnézésen túl is vannak lehetőségek – például mikor kerested fel utoljára lakóhelyed múzeumát vagy közeli várát és kastélyát? A nyári melegben egyik leghasznosabb időtöltés a természet, fedezd fel egyedül vagy párban, a hatás nem marad el.

Hogya-tolti-hasznosan-egy-egyetemista-a-nyarat3-egyetemistak-magazinja

6) Amire év közben nem maradt idő

Bármilyen hasznos időtöltés, amiről úgy vélekedsz, a szemeszter alatt nem maradt időd, most tudsz vele foglalkozni. Legyen az elkezdett könyved utolsó fejezete, vagy a már fél éve abbahagyott sorozatod évadzáró része. Találj vissza régi hobbidhoz, újra leld meg benne a boldogságot. Én például hosszú idő után újra ecsetet ragadtam, és már az előszobafalon díszeleg a kész mű. Ha már régóta szemezel egy DIY videóval, vess neki, ahogy annak a receptnek is, amit eddig nem mertél kipróbálni. Most van időnk arra, hogy hibázzunk, ha véletlenül nem úgy sikerül, ahogy terveztük. Vesd bele magad és valósítsd meg!

likeheartlaughterwowsadangry
0
EnglishGermanHungarian