szin_2020_szegedi_ifjusagi_napok

Egy nagy múltú fesztivál a napfény városában

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Felszabadultnak lenni, hideg italt szürcsölgetni, megismerni egy idegent, új barátságokat kötni, érezni a Nap melegét a bőrödön, tombolni az első sorban a kedvenc számodra, jelen lenni, hangosan énekelni, táncolni, nevetni, kiélvezni a nyár utolsó pillanatait #együtt és #SZINesen.

SZIN-fesztival-2020-szeged

#SZIN

A SZIN (Szegedi Ifjúsági Napok) már több mint 50 éves hagyományra tekinthet vissza. A fesztivál története három korszakra bontható. Az első a Kommunista Ifjúsági Szövetség – az MSZMP-nek az ifjúsági szervezete – égisze alatt 1968-tól 1989-ig tartott, majd jött a Szurdi Zsolt-féle rock klubos időszak 2002-ig, amelyet a modern SZIN megjelenése követett.

„A Szegedi Ifjúsági Napok…hatalmas lépés volt a hazai ifjúsági kultúra történetében. Az első olyan rendezvény volt, ahol egyszerre többtízezer fiatal gyűlhetett össze, és cenzúra nélkül léphettek fel nem csak a támogatott, de a tűrt, vagy akár tiltott zenekarok is. …Akkoriban sok zenekar nem tudott színpadra lépni a kor kulturális vezetőinek nemtetszése miatt.” – olvasható a rendezvény honlapján.

Mint korábban is említettem, a rendezvény komoly múlttal rendelkezik és a mai napig fesztiválozók tömege látogatja a 4 napos programsorozatot, egyre növekvő számban. A több, mint 50 év, több, mint 50 évnyi tapasztalattal is jár, ez nagy előny, például egy pár éve működő fesztivállal szemben.

Az Ifjúsági Napok korábbi léte iránt mélyebben érdeklődők számára, a rendezvény honlapja részletesebb ismertetőt is kínál. Nézzetek rá!

#FESZTIVÁLOK VS. COVID-19

A kialakult helyzet miatt több fesztivál vonatkozásában is a szervezők, az idei év „pihentetése” mellett döntöttek, például a PEN, a Hegyalja Fesztivál, a Kolorfesztivál, a Sziget, a Volt, a Balaton Sound és még sok más rendezvény esetében is. Szerencsére bizonyos fesztiválok, amelyek az év második felében kerülnek hagyományosan megrendezésre, – a jelenlegi szabályozások alapján -, már dönthettek a rendezvények megtartása mellett, így tett például a SZIN fesztivál és az EFOTT is. Volt olyan fesztivál, amely esetében a szervezők „eltolták” az eseményt egy későbbi időpontra, például a Művészetek Völgye (Völgyhétvégék).

A SZIN fesztivál Facebook oldalán közzétett közleményben a következők olvashatók: “Természetesen, továbbra is folyamatosan figyelemmel kísérjük a híreket, új jogszabályokat, ajánlásokat, tanácsokat, amelyeket a szakemberek javasolnak. Abban az esetben, ha a hatóságok döntése szerint mégsem tudják megrendezni az idei évben a fesztivált, két opció közül is választhatnak majd azok, akik már megvásárolták bérletüket.”

#SZIN2020

A Szegedi Ifjúsági Napok augusztus 26. és 29. között látogatható, amely programjait, fellépőit tekintve igencsak ígéretesnek mutatkozik. A 4 napos programsorozat külföldi fellépői között szerepel többek között Jason Derulo, Rudimental és John Newman is. Jason Derulo napjaink egyik legsikeresebb R’n’B előadója, világhírű amerikai énekes-dalszerző és táncos. Egészen kiskorától érdekelte már a színpad világa. A Rudimental szintén nagy sikernek örvend a szakmában, mindezt milliós megtekintések igazolják. A brit drum’n’bass formáció – John Newman közreműködésével – a Feel the Love című slágerrel robbant be és azóta olyan ismert énekesekkel készítettek felvételeket, mint Ella Eyre, Emeli Sandé, Jess Glynne vagy Macklemore. Idén Dj formációjukkal lépnek majd fel Szegeden. A hazai fellépők közül párat említve, a #SZINen lesz majd Majka és Curtis, a Halott Pénz, a Kowalsky meg a Vega, a Honeybeast, a Follow The Flow, a Wellhello, Horváth Tamás, a Lóci játszik, ByeAlex és a Slepp, Manuel, a Margaret Island, a Bagossy Brothers Company, The Biebers és BSW is

A fellépők mellett azonban egyéb #SZINes programok, elfoglaltságok közül is választhatnak majd a látogatók. Az esemény honlapján több szállás opcióval is találkozhatunk, érdemes már előre lefoglalni az általunk leginkább preferáltat.

SZIN-2020-fesztival-szeged2

MIÉRT VÁLASZD EZT A RENDEZVÉNYT?

  • Ha nem jártál még Szegeden, akkor itt az idő, ugyanis nem véletlenül kapta a napfény városa címet
  • A fesztivál időpontja tökéletes arra, hogy még a nyáron utoljára kiereszd a gőzt a szeptemberben kezdődő iskola előtt
  • A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatosságra, ugyanis – ahogy ők mondják – a buli és a környezettudatosság nem zárja ki egymást
  • Láttad már a fellépőket?!
  • Ha szeretnéd megtapasztalni a #SZINéletérzést
  • Ha garantáltan nem akarsz csalódni
  • Ha pénztárcabarát fesztivált keresel
  • Ha esetleg már szerepel a bakancslistádon, itt az idő, hogy kipipáld!

Ha kicsit is felkeltettük az érdeklődésedet, akkor irány a fesztivál hivatalos oldala és figyeld a hamarosan elérhető jegyeket! A folyamatosan frissülő, bővülő információk miatt pedig érdemes a SZIN Facebook és Instagram  oldalát is követni!

#garantáltélmény #zárderedményesenanyarad #együtt #SZINesek #SZINesen #SZIN #fesztivál

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
EnglishGermanHungarian