Étkezni is csak természetesen!

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Mindenkinek fontos saját maga és a környezete egészsége. Szerencsére egyre elterjedtebb az egészséges étrend, és a házi termékek fogyasztása. Pécsi vonatkozásban is egyre bővülő választékból szemezgethetnek az eziránt érdeklődők, hiszen a helyi paletta nem rég gyarapodott egy termelői termékeket forgalmazó üzlettel. Ennek kapcsán kérdeztem a Csak Természetesen egészséges termékeket forgalmazó üzlet tulajdonosát, Rácz Imrét.

 1. Mi a véleményed a mostanában egyre elterjedtebb egészséges életmódról?

A kérdést kicsit át kell értelmezni. Az egészséges életmód akkor tud elterjedni, ha az egészségtelen életmód elkerülésére figyel az ember. Kell valamilyen viszonyítási alap. Nyilván azért figyel oda az ember az egészséges életmódra, mert tudja, hogy egészségtelenül él. Az egészséges életmód gyakorlatilag azt jelenti, hogy visszamegy kicsit a gyökerekhez, és olyan termékeket és ételeket fogyaszt, amiben a természet dominál, kevésbé mesterséges, kevésbé nyúlt bele a technológia. Tehát amiben nincs mesterséges összetevő, nem nyúlt bele jobban az emberi kéz úgymond, mint amennyire a hasznunkat szolgálja. Fogja a természetes dolgokat és abból készít terméket. Ez lenne a természetes, ez lenne az alap. 

 1. Hogyan csöppentél bele ennek a világába?

Mindenki jó minőségű terméket akar vásárolni, én is fogyasztom őket régóta. Nagyon kedveltem mindig is a házi dolgokat, a különlegességeket. Ezeknek a termékeknek az ízvilága is közelebb áll hozzám, mint a nagyobb boltokban megvásárolható termékeké. A házi és háztáji termékekhez vonzódunk jobban, ezeknek az ételeknek az ízvilága igazodott hozzánk. Tehát innen jött az egész.
Valójában ez egy win-win helyzet, elkezdek kistermelőkkel foglalkozni, elkezdem a termékeiket fogyasztani, a termékeiktől jobban érzem magam és a vásárlóink is, tehát egyértelmű, hogy jó amit csinálok.csak-termeszetesen1-egyetemistak-magazinja

 1. Mi inspirált a boltod megnyitására?
  Egyre jobban elkezdett foglalkoztatni ez a terület, nem gondoltam volna, hogy van olyan dolog, ami negatív dolgoktól mentes, mivel gyakorlatilag eddig cégekkel, marketinggel és üzlettel foglalkoztam. Ez a tevékenység pedig gyakorlatilag mentes minden negatív érzéstől. Összegezve, itt nem nagyipari irányba húz a történet, és nem az a lényeg, hogy minél nagyobb profitot generáljunk, ezek a dolgok mind olyanok, amik mindig is kicsit ember központúbbak. Szóval, míg egy nagy márkából nem látsz mást, csak a logót és a nevét, ezek mögött a termékek mögött mindig ott áll egy ember, aki bele teszi szívét, lelkét.
 1. Beszélnél kicsit arról, hogy milyen termékeket forgalmazol?
  Termékpalettánk folyamatosan bővül, de egy dolog az összes nálunk megtalálható termékről elmondható: olyan prémium minőségű hazai termelői és kézműves termékek, amelyeknek minden magyar háztartásban ott lenne a helye.
 2. Miért ajánlod a termelői termékek fogyasztását minél több vásárlónak?
  Miért ajánlom? Beszéljenek a termékek: kóstolj meg egy sajtot egy szupermarketből, majd kóstolj meg egy termelői sajtot, és rá fogsz jönni, hogy sokkal finomabb, mellette egészségesebb, bátran odaadhatod a családod bármelyik tagjának. Az sem lényegtelen, hogy ezzel támogatsz egy kistermelőt, aki azért munkálkodik naponta, hogy ezeket a termékeket elkészítse számodra.
  Véleményem szerint ebbe az irányba kell elmozdulni, mert ha több ezer kilométeren keresztül szállítják ide hozzánk az ételt, gondolj bele, hogy egy termék megvásárlásával mennyit ártasz a kö

Miben járul hozzá a termelői eladás az egészséghez és a környezetvédelemhez?
Gyakorlatilag mindenben, hogy helyben vásárolod termékeket, ezáltal nem utaztatod át őket a világon, ami nagyon fontos része az ideológiánknak vagy, hogy munkát és célt adsz az embertársaidnak.
Az egészség szempontjából főként az alapanyagok számítanak és hogy miért készíti el a gyártó. Profit szempontjából vagy azért, mert szereti azt amit csinál. Amikor a minél nagyobb profit elérése válik a termelő céljává, akkor a termék minősége ezzel párhuzamosan fokozatosan egyre romlik. A mi partnereink úgy döntöttek, hogy számukra az a legfontosabb, hogy a termékeik finomak legyenek, összetevőik pedig visszatükrözzék azt, amit mi iránymondatunknak és az üzlet nevének is választottunk: “Csak Természetesen”.  Köszönöm.

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
EnglishGermanHungarian