appok-a-tanulashoz_EGYETEMISTAK_MAGAZINJA

Appok a tanuláshoz

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Most, hogy itt a november és elkezdődik a felkészülés a vizsgaidőszakra, a legtöbb egyetemista megragad minden hasznos tanácsot, hogy azok segítsék a tanulásban. Szerencsére a kölcsönkért jegyzetek és a könyvtári könyvek bújása mellett az internet is hasznos társunk lehet. Több applikáció is elérhető, ami kifejezetten a tanuláshoz nyújt segítséget. Ha neked is hasznodra válna egy-két segítő alkalmazás, akkor olvasd tovább a cikkünket!

appok-a-tanulashoz1_EGYETEMISTAK_MAGAZINJASchool Planner – oszd be jól az idődet!

Ez a tervező app az időbeosztásod hatékonyságára figyel. Az angol nyelvű applikáció hasznos és átlátható, könnyen kezelhető. Létrehozhatsz feladatokat, amelyeket el szeretnél majd végezni, továbbá a már elvégzett teendőidet is láthatod. Megtervezheted a saját órarendedet vagy elkészítheted az időbeosztásodhoz az emlékeztetőket. A School Planner szuper dizájnnal rendelkezik, a sok-sok szín és tematika beállítás segít, hogy jobban átlásd a teendőidet és tudatosan tudj tervezni.

Examtime – jegyzetelés

Ha unod már a papíron való jegyzetelést, vagy csak betelt a tárhelyed a letöltött anyagokkal, akkor az Examtime applikációt neked találták ki. Az app digitálisan tárolja az összes elkészített feljegyzésedet. Fel tudod rá tölteni egy-egy előadás kivonatát és a csoportjaidban is meg tudod osztani, hogy még hatékonyabb legyen a tanulás. Az alkalmazásban könnyen tudsz rendszerezni, átlátható és könnyen kezelhető egyszerre. Ha kíváncsi vagy az Examtime applikációra, akkor próbáld ki és töltsd le!

AnkiDrodid – tanulókártyák az ismétléshez

Amikor megtanultál egy anyagrészt neked is nehezdre válik átismételni az egészet? Ha igen, akkor az AnkiDroid applikáció nagy segítségedre lesz. Az app egy tanulókártyás módszerre épít, illetve a többszöri ismétlést és visszakérdezést használja. Az applikáció összesen 6000 tanulókártyának ad helyet, így nagyon sok témakörben megtalálhatod a neked való segítő kérdéseket. Találkozhatsz a jogtudománnyal, a pedagógiával, az orvostannal és még sok más egyetemi témakörrel is. Az AnkiDroid-al lehet, hogy könnyebben átvészelhető lesz a vizsgaidőszak!

Flashcards+ – még több tanulás

Az applikáció ismételten a tanulókártyákra épül. A Harvad egyetemen fejlesztették ki a több mint tízmillió tanulókártyát tartalmazó applikációt. Az app egyik leghasznosabb funkciója, hogy saját magunk is készíthetünk tanulókártyákat, amelyek utána beépülnek a saját rendszerünkbe. Az alkalmazás 22 nyelven tudja az anyagot hangosan kimondani, így a nyelvtanuláshoz is hasznos lehet a Flashcards+ használata. Az eredményes tanulás érdekében biztos hasznodra válik ez az applikáció.

appok-a-tanulashoz2_EGYETEMISTAK_MAGAZINJAQuizlet Learn – a nyelvtanulásé a terep

Sosem késő elsajátítani egy idegen nyelvet. Ráadásul, ha idegen nyelven beszélünk, az mindenhol hasznunkra válhat. Az egyetemi órák mellett és a nehéz vizsgaidőszakokban nincs mindig idő a különórákra. Ebben segít a Quizlet Learn nevű applikáció, amely 18 idegen nyelv tanulását segíti elő. Játékos módszert alkalmazva, tanulókártyákkal és ismétlésekkel könnyen elsajátítható rövid időn belül is egy-egy idegen nyelv. Bővíti a szókincset és a nyelvtanba is beavat, a helyes kiejtést is meg lehet tanulni az alkalmazás használatával.

TextFairy – írjunk beadandókat!

A beadandókkal sokunk nehezen küzd meg, belebonyolódunk a források felhasználásába és az anyag sokaságába. A TextFairy megkönnyíti a beadandó megírását. Az applikációba befotózhatod a hasznos forrásodat, majd könnyedén szerkesztheted és a jegyzeteidet is át tudod írni benne. Így nem kell a gépeléssel foglalkoznod, csupán egy fotó és már szerkeszthető is. Az applikáció segíthet azoknak, akik a beadandókkal küzdenek.

Ha valamelyik applikáció megtetszett, akkor mindenképpen töltsd le és indulhat is a tanulás! Így hasznosan töltheted el az időt a „telefont bújva” is. Ezek az alkalmazások nagy segítségedre lehetnek a vizsgáid felkészülésében és az egyetemi életben. Minél kreatívabb módon fejleszted a tudásodat, annál jobban megmarad az anyag. Az alkalmazások csak irányadóak, ha valamelyik módszer nem tetszik annyira, akkor böngéssz utána és biztosan találsz számodra kedvező appot. A lényeg, hogy sikeresen menjen a felkészülés!

Sok sikert kívánok a vizsgaidőszakhoz! Jó tanulást!

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
EnglishGermanHungarian