golyatabor-eszterhazy-1024x576

A nyár utolsó közös bulijára hív az Eszterházy

„Biztonságos szórakozás a járványhelyzet után”, „a legnagyobb eszterházys nyárzáró”, „ismerd meg az Eszterházy-érzést”  – ezekkel a hívószavakkal vár téged is az Eszterházy Károly Egyetem gólyatábora a Tisza-parton.

Ha még izgatottan várod a ponthúzás eredményeit, akkor olvass tovább, hogy megtudd, mire készülhetsz az első egyetemi eseményed során. Ha pedig már túl vagy a gólyaéveden is, akkor is neked szól a cikk, hogy nosztalgiázz egy kicsit.

Az idei évben is Tiszafüreden, a Horgász és Családi Campingben várjuk több száz gólyánkat, hogy felejthetetlenné tegyük már az egyetem előtti pillanataikat is” – tudtuk meg Zaja Barbarától, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökétől, aki az idei gólyatábor egyik főszervezője is.

eszterhazy-golyatabor

A tábor szeptember 1. és 4. között kerül megrendezésre, de a lelkes szervezők már napokkal ez előtt a helyszínre utaznak, hogy mindennel elkészüljenek új társaik fogadására.

Sok előzetes munka van a gólyacsomagok elkészítésétől kezdve a csigarádió berendezésééig, ami az eligazító központunk és ügyelet egy helyben, minden fontos információ innen megy ki. A nagy fehér sátor felállítása is hosszadalmas folyamat, hiszen ez a legnagyobb közösségi területünk, ami az esti bulik helyszíne, és ide várjuk a civil faluként kitelepült szervezeteket is” – tette hozzá Barbi.

A sok munka ellenére egy nagyon vidám és összetartó csapat gondoskodik mindenről, hogy a lehető leggördülékenyebben menjen a járványhelyzet okozta nehézségek ellenére is. Mi, PR-osok pedig kisvideókkal, bejelentkezésekkel, interjúkkal és sok mással készülünk, hogy minél nagyobb kedvet csináljunk a táborig.

A tábor tematikája is sokszínű, megtartjuk az évek alatt nagy népszerűségnek örvendő programelemeket, mint a színek háborúját és sportversenyeket – kezdte mesélni lelkesen Barbi beszélgetésünk során. – Este pedig amerikai házibulitól kezdve, UV color partyn át szintén különböző tematikával készülünk.”

eszterhazy-golyatabor-uv-color-party

A fellépőket viszont még nagy titokzatosság leplezi, csupán annyit árult el, hogy a bulik témájához igyekeztek választani és egyik estéről sem hiányozhat sztárfellépő, csakúgy, mint a rezidens DJ-nk sem. Fellépőinket a tábor előtt folyamatosan tesszük majd közzé, ezért érdemes lesz követni az eseményt, csakúgy, mint Facebook és Instagram oldalunkat is.

Kétségtelenül az egyik legszebb és legemlékezetesebb pillanat a gólyává avatás estéje, amikor Ádászpákásszal elmondják a gólyák esküjét, a tűzfolyosón átfutva hivatalosan is az Eszterházy Károly Egyetem legújabb hallgatóivá avatjuk őket. Mégis van benne egy kis szomorúság is, hiszen ez a gólyatáborunk harmadik és egyben utolsó estéjén történik meg, amikor már mindenkiben benne a „holnap haza kell menni” érzés.

A buli és szórakozás mellett természetesen az informálódásról és tanulásról is szól, hiszen minden évben megtisztel jelenlétével a vezetőség is, így hallgatóink már ekkor megismerhetnek leendő oktatóik közül néhányat.  „A civilfalu lényege szintén az ismeretgyűjtés, hiszen a szponzoraink mellett az egyetem szervezeti egységei települnek ki főként, így a hallgatók első kézből ismerhetik meg például szakkollégiumainktól kezdve a cheerleadereken át az öntevékeny körökig  – tudhattunk meg néhány biztosan jelen lévő szervezetet. – Tehát aki fontolgatja, hogy csatlakozzon bármihez, már akkor érdemes megismerkednie velük, hiszen teljesen kötetlenül tudnak beszélgetni.

eszterhazy-golytabor-3

A rókaszülők pedig már ekkor olyan hasznos információkkal is ellátják gólyacsemetéjüket, hogy melyik oktatónál van katalógus, vagy kinél milyen számonkérésre számíthat. A programokról részleteiben a ponthúzást követően teszünk közzé információt elsősorban a gólyacsoportokban és gólyatábor eseményében, ezen kívül viszont megéri követni minden platformunkat, hiszen folyamatosan tájékoztatunk mindenről.

Arra a kérdésemre pedig, hogy mit ajánl Barbi azoknak az olvasóknak, akik még izgulva várják a ponthúzás eredményeit, miért érdemes gólyatáborba menni, röviden csak annyit mondott: „ az Eszterházy-érzés miatt”. Itt nem leszel egy a sok közül, mert név szerint ismered szinte minden csoporttársad, ahogy téged is név szerint ismernek majd az oktatóid. Van idő személyes kérdéseidre és problémáidra, ezért is vagyunk büszkék a mi kis eszterházys családunkra, mert tényleg ilyen a mindennapi légkör.

Mi már készen állunk az idei nyár legnagyobb eszterházys hallgatói eseményére, és hogy tényleg felejthetetlen legyen, ahhoz egyedül ti hiányoztok!

likeheartlaughterwowsadangry
0
EnglishGermanHungarian