8-motivalo-film-egyetemistak-magazinja

8 motiváló film

Egy fáradt, rossz nap után, amikor kilátástalannak látjuk az életünket a legjobb, ha megnézünk egy filmet, ami legalább egy kicsit visszaadja a motivációnkat, és másnap újult erővel kezdhetjük a napot.

Ha Te is szoktad magad így érezni, itt van 8 motiváló film, ami garantáltan jobb kedvre derít:

  1. Életrevalók (2011)

8-motivalo-film1-egyetemistak-magazinjaPhilippe (François Cluzet), a gazdag francia arisztokrata párizsi lakosztályában állandó ápolót keres maga mellé, ugyanis egy baleset következtében nyaktól lefelé lebénult. Az állásra rengetegen jelentkeznek, közöttük Driss (Omar Sy), egy szenegáli férfi, aki most szabadult a börtönből. Két egymás számára ismeretlen világ találkozik, kettejük között azonban a sok-sok együtt átélt kaland során életre szóló barátság szövődik.

  1. A szív bajnokai (2009)

8-motivalo-film2-egyetemistak-magazinjaMichael Oher (Quinton Aaron) az egyik legnagyobb amerikaifutball-játékos, de a sikerekhez sok mindenen kellett keresztülmennie. Michael lézengő kamaszként egy nap találkozik Leigh Anne-nel (Sandra Bullock), mely meghatározó mozzanatnak bizonyul mindkettejük életében: Anne és férje magához veszi a fiatal fiút. A család eleinte nehezen találja meg a közös hangot a sráccal, de a film végére mindez megváltozik.

  1. Az igenember (2008)

8-motivalo-film3-egyetemistak-magazinjaCarl Allen (Jim Carrey) a válása után teljesen bezárkózik, és csak kedvenc horrorfilmjeinek él. Hiába próbálja őt barátja, Peter (Bradley Cooper) kirángatni a gödörből, mindig mindenre nemet mond egészen addig, amíg össze nem hozza a sors egy félőrültnek látszó ismerősével, aki elcipeli őt Terrence (Terence Trump) szemináriumára. Maga sem tudja, hogyan és miért, de fogadalmat tesz, hogy mostantól mindenre igent mond. Az igeneknek köszönhetően az utcai verekedéstől az előléptetésig mindent átél, még a nagy szerelmet és annak az elvesztését is.

  1. A bakancslista (2007)

8-motivalo-film4-egyetemistak-magazinjaJack Nicholson és Morgan Freeman által játszott karakterek különösen kalandjain keresztül találkozhatunk olyan súlyos kérdésekkel, mint az elmúlás, a halálos betegség vagy az élet értelme. Mindezek ellenére a film összességében derűs hangulatot áraszt, és elgondolkozunk a saját bakancslistánkon is.

  1. Good Will Hunting (1997)

8-motivalo-film5-egyetemistak-magazinjaWill Hunting takarító a világ egyik legpatinásabb egyetemén. A tanítás előtt dolgozó főszereplő azonban okkal van az M.I.T-n. Hunting egy zseni, aki egyik reggelre megoldja az előadó táblájára felírt matematikai problémát. A történet azonban nem egy tündérmese. A Matt Damon játszotta karakter folyton komoly bajba keveri magát, majd egyszer úgy tűnik, már nem ússza meg a börtönt. Ekkor lép a képbe Lambeau professzor és régi barátja Sean (Robin Williams).

  1. Ízek, imák, szerelmek (2010)

8-motivalo-film6-egyetemistak-magazinjaLiz Gilbert (Julia Roberts) egy nap rájön, hogy boldogtalan férje mellett, így elválik tőle, majd elindul világot látni, hogy spirituálisan megtisztuljon és megtalálja önmagát és a valódi életet. Kontinenseken átívelő történet, amely mivel is végződhetne, mint szerelemmel.

  1. Napsütötte Toszkána (2003)

8-motivalo-film7-egyetemistak-magazinjaEgy újabb elvált nő, egy újabb utazás. Frances (Diane Lane) sikeres és boldog írónő egészen addig, amíg házassága zátonyra nem fut. Az alkotói válságát is képtelen legyűrni, ezért barátnője ajándékként elküldi Olaszországba pihenni és feltöltődni. Frances beleszeret egy elhanyagolt, ódon villába és egy hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének és megvásárolja. Az átalakítás körüli mediterrán megoldások az elején majdnem meghátrálásra késztetik, de mikor egyre közelebb kerül az ott élőkhöz, elvarázsolja a környezet szépsége, a kisváros és lakóinak melegsége.

  1. P.S. I love you – Utóirat, szeretlek! (2007)

8-motivalo-film8-egyetemistak-magazinjaHolly boldog házasságban él Gerryvel. Amikor azonban a férje betegségben meghal, összeomlik, és nem akar tovább élni. Ám Gerry gondolt erre, a halála előtt számos levelet írt a nejének, melyek segítségével talán úrra lehet fájdalmán, és újra megtalálhatja önmagát. Az első Holly harmincadik születésnapján érkezik. A hangos levélben Gerry arra kéri, mozduljon ki otthonról és ünnepelje meg a születésnapját. Az elkövetkező hetekben, hónapokban újabb és újabb üzenetek jönnek a régi kedvestől, újabb és újabb kalandra buzdítva Hollyt.

Reméljük, ezek a filmek segítenek átlendülni a nehéz napokon. Jó filmezést kívánunk!

likeheartlaughterwowsadangry
0
EnglishGermanHungarian