5 tipp a matematika érettségihez Anettől!

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A mai nap kell a középiskolát befejező diákoknak számot adniuk az évek folyamán megszerzett matektudásukról. A legtöbb tanuló a matek/ számtan érettségitől riad meg a leginkább, mi Anettet kérdeztük, hogy ő egy év elteltével hogyan emlékszik vissza a vizsgára, és hogy milyen tanácsokkal látna el egy érettségire készülő diákot.

M.I: Tavaly ilyenkor te is éppen a matek érettségire készültél. Egy év elteltével mi az, amire jobban oda figyelnél az írásbelin?

 

sandoranettAnett: Én szerencsésnek mondhatom magam, mert soha nem volt különösebb problémám ezzel a tantárggyal. Nagyon jó matek tanáraim voltak az iskolás éveim alatt. Amin én mindenképpen változtatnék az (az,) hogy ne izguljak annyira, hogy jobban tudjak összpontosítani egy-egy elsőre nehéznek tűnő feladatnál is.

M. I: Mi az az 5 tipp amit tanácsolnál egy érettségire készülő diáknak?

Anett: Elsősorban azt tanácsolnám, hogy ne izguljatok annyira. Tudom, hogy ezt nehéz betartani, hisz nekem sem sikerült, de ha az ember figyelmesen, nyugodtan elolvassa a feladatot könnyebben, tud majd rá válaszolni, mintha stresszelné magát.

2. tipp: Szerintem célszerű az első pár percben átlapozni a tesztet, és kiválasztani melyik az a feladat a választhatóak közül, amelyiket érdemes (először) megoldani.

A 3. tippem az lenne, hogy ne csak a számológépet használjátok, inkább ellenőrizzetek vele, mert ha szépen levezetitek a megoldást, akkor részpontok járnak érte.

4. tipp: Ne felejtsétek el az ellenőrzést, kikötést… stb.…

5. tipp: Számomra nagyon sokat segített a 4-jegyű használata, Mindenképpen ajánlom annak is a kézbe vételét és átlapozását a vizsga előtti napokban (minimum). Ne ott találkozzatok vele először.

A Media Iuris sok sikert kíván az érettségiző diákoknak.

Mi a véleményed?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

2 thoughts on “5 tipp a matematika érettségihez Anettől!

Comments are closed.

EnglishGermanHungarian